Afbeelding

Alecto domineert, Beuningen wint

Sport

De wedstrijd van de Alecto vrouwen tegen Beuningen, zondagmiddag op het Alectoveld in De Bloemerd, leek de eerste minuten een makkie te worden voor de Leiderdorpse hockeysters. Maar het liep anders. Pech en een onvermogen om zelf te scoren leidden tot een 0-2 verlies.

Door: Annick Weterings

Na het gelijkspel van vorige week tegen LOHC was Alecto erop gebrand de eerste drie punten van dit seizoen binnen te halen. In het begin van het eerste kwart had de thuisploeg weinig moeite met Beuningen zou gaan. De thuisploeg was veel beter, alleen lukte het niet om te scoren.

Na de eerste vijf minuten viel het spel van Alecto een beetje uit elkaar. Beuningen maakte hier goed gebruik van en kon de druk opvoeren. De ploeg uit Gelderland kreeg meerdere strafcorners maar wist die niet te verzilveren, Desalniettemin lukte het Beuningen om het eerste doelpunt te maken, al was deze niet helemaal terecht. Een speelster van Beuningen raakte eerst de bal met haar voet, waarna ze scoorde. Helaas zagen beide scheidsrechters dit niet en stond Alecto op een 0-1 achterstand.

In de tweede helft pakte Alecto het weer op. De thuisploeg domineerde het hele derde en vierde kwart maar de gelijkmaker wilde maar niet vallen. De keepster van Beuningen stond dan ook goed in de weg. Aan de andere kant kreeg Beuningen vaak met geluk de bal mee. Kort voor het eindsignaal kreeg de gastploeg een discutabele strafbal. Een speelster van Beuningen sloeg over de bal heen en een speelster van Alecto stond in de buurt waarna de scheidsrechters oordeelden dat er was geduwd. Beuningen benutte het buitenkansje en scoorde de 0-2, wat ook de eindstand was.

Zondag speelt Alecto uit tegen Voordaan, een nieuwe kans op drie punten.