Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Pixabay

RCL vloert titelkandidaat

  Sport

RCL opende de competitie met een uitwedstrijd tegen het Leidse UVS, dat door velen als een kandidaat voor de titel wordt gezien. Tegen de verwachtingen in wisten de Leiderdorpers de derby te winnen met 0-2.

RCL kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Roy Weenink, overgekomen van WVC, schoot een vrije trap via de vingertoppen van UVS-keeper Niels van den Burg op de kruising, waarna Lars Verdel, ook ex-WVC, de terugkaatsende bal binnen tikte: 0-1. Niet veel later kreeg Weenink ook nog een mogelijkheid op de 0-2, maar zijn inzet raakte de buitenkant van de paal.

UVS was in het eerste bedrijf veelvuldig in balbezit, maar het lukte de Leidenaren niet om een bres te slaan in de goed georganiseerde Leiderdorpse defensie. Enrico Geus was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar RCL-keeper Glenn Sloos (ex-UVS) redde bekwaam op zijn inzet.

Kort na rust zag scheidsrechter Hilgersom zag een overtreding op de net in de ploeg gebrachte William van Vliet in het zestienmetergebied van RCL. Bart van der Weijden, de vaste penaltynemer van UVS, mocht aanleggen vanaf de kalkstip. De penalty's van Van der Weijden zijn doorgaans een garantie voor succes, maar ditmaal wist Sloos knap redding te brengen.

Aan de andere kant werd tien minuten later Thom Wijnalda in het strafschopgebied op de hakken gelopen en nu mochten de bezoekers aanleggen vanaf elf meter. Wijnalda nam zelf de strafschop en faalde niet (0-2).

Dit doelpunt leek de mokerslag voor UVS te zijn want de Leiderdorpers, met een balvaste Sem Overduin op het middenveld, kwamen hierna nauwelijks nog serieus in gevaar. De thuisploeg eindigde de wedstrijd overigens met tien man. Tomas Tavilla moest voortijdig vertrekken, nadat hij in blessuretijd de doorgebroken Shivan Chaigneau (ook ex-UVS) onreglementair had gestuit.

Verrassend goed

Waar UVS dus teleurstelde, kwam RCL verrassend goed voor de dag. De nieuwkomers blijken direct een meerwaarde voor het team te zijn en waar in het verleden de Leiderdorpers erg afhankelijk waren van de doelpunten van spits Thom Wijnalda, kan trainer Faizel Soekhai (bezig aan zijn tweede seizoen in Leiderdorp) nu ook beschikken over gevaarlijke vleugelspitsen als Weenink en Renaldo van den Berg (ex Sporting Leiden, za).

RCL- middenvelder Nick van Bemmel na afloop: "Leuk dat de nieuwe jongens bij ons direct belangrijk zijn gebleken voor de ploeg. Door hun komst kunnen we ons dit seizoen meer richten op het voetballende aspect, want daarin kunnen we zeker nog stappen maken. Vandaag was al zichtbaar waartoe we als team in staat kunnen zijn en dat geeft na zo'n eerste wedstrijd een lekker gevoel".

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/Sem Nazloomian

Meer berichten