Karlijn Koster aan de bal, met een speelster van Helmond op de hielen. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Tweede helft nekt Alecto

Sport

De vrouwen van Alecto speelden zondag in hun eerste wedstrijd één helft prima, maar lieten het na de thee liggen. Tegenstander Helmond kon in het laatste kwart uitlopen naar een 2-5 eindstand.

Alecto begon sterk. Helmond werd op het Alectoveld in De Bloemerd flink aangepakt en keek al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Die eerste goal werd gemaakt door Rosanne Priers op aangeven van Karlijn Koster. Daarna kwam Helmond terug door middel van een scrimmage in de cirkel, waardoor de 1-1 viel. Niet veel later scoorden de bezoeksters ook de 1-2, door middel van een tipp-in.

De thuisploeg wist nog voor de rust de gelijkmaker te maken. Carlijn Croon kwam via de achterlijn de cirkel binnen en sloeg de bal in de korte hoek van het doel.

Na de rust ging het bij Alecto een stuk minder. In het derde kwart kreeg Mathilde Dezitter een gele kaart en even later ging Tessa de Leeuw eraf met groen. Dit betekende dat Alecto met negen tegen elf moest spelen.

De Leiderdorpse ploeg kreeg nog wel een strafcorner maar wist die niet te verzilveren. Helmond maakte goed gebruik van de voor hen voordelige situatie en scoorde wèl uit een strafcorner.

In het laatste kwart ging Alecto alles of niets spelen, waardoor Helmond op de counter erg gevaarlijk was. Hierdoor konden de bezoeksters nog twee keer scoren en was de einduitslag 2-5.

Geen prettig begin voor de dames van Alecto, maar ze hebben nog genoeg kansen om het goed te maken. Volgende week gaan ze op bezoek bij de buren, LOHC, met het vaste plan om drie punten mee te nemen uit Oegstgeest.