Neemt Thom Wijnalda (gehaal links)  RCL weer aan de hand dit seizoen? | Foto: J.P. Kranenburg
Neemt Thom Wijnalda (gehaal links) RCL weer aan de hand dit seizoen? | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

RCL uitgeschakeld in strijd om districtsbeker

Sport

De strijd om de districtsbeker is voorbij voor de mannen van RCL. Zaterdag op eigen veld waren de Leiderdorpers kansloos tegen Argon (1-4). Aangezien DOSR won van RVC'33, eindigde RCL als derde in de poule en mag niet door naar de volgende ronde.

Het Mijdrechtse Argon leek op voorhand de favoriet in deze poule, maar de voormalige zondag topklasser had al verloren van DOSR en zodoende was er nog van alles mogelijk. RCL had al twee wedstrijden gewonnen en aan een gelijkspel voldoende, aangezien de bovenste twee clubs doorgaan.

In de eerste helft was er zeker sprake van een echte wedstrijd, alleen was de Argon de veel effectievere ploeg. Na een kwartier leed Roy Weenink te gemakkelijk balverlies op het middenveld. Na een fraaie steekbal werd een van de rappe spitsen van Argon alleen voor de keeper gezet en die had geen moeite de openingstreffer te maken. Een paar minuten later had diezelfde Weenink al de mogelijkheid om zijn fout goed te maken na een vlotte aanval, alleen strandde zijn schot op de keeper. In plaats van de gelijkmaker verdubbelde de gastheren hun voorsprong na een zeker houdbaar schot van buiten het strafschopgebied (0-2).

Toen tien minuten voor rust de 0-3 viel leek de wedstrijd gespeeld. Dit was echter buiten aanspeelpunt en spits Thom Wijnalda gerekend die een bekeken dieptebal van Weenink op waarde schatte en de hoop bij de rood-witten terugbracht: 1-3. De doelpuntenmaker: ,,Ik vond ons de eerste helft redelijk goed voetbal spelen, alleen werden we een paar keer verrast in de omschakeling. We hebben een goed voetballend team en denk dat we daarop moeten voortborduren." De thuisclub kreeg voor rust nog een paar mogelijkheden om de spanning helemaal terug te brengen, maar de stand bleef ongewijzigd.

Vlak na rust leek het inbrengen van Shivan Chaigneau zijn vruchten af te werpen toen hij er op de vleugel van doorging en Wijnalda een goede kans bood, alleen dit keer kon de doelman wel redding brengen. Diezelfde doelman leek een paar minuten later goed weg te komen toen hij een beetje wild zijn doel uit kwam en Renaldo van den Berg ten val bracht. De spelers van Argon vonden elkaar makkelijker, al kon Van den Berg een pass van Wijnalda net niet goed verwerken om de ver uitgekomen keeper te verschalken. De uiteindelijke beslissing was een kopie van de 0-2 en wederom zag doelman Matthijs Poelman er niet goed uit.

In de eindstand van Poule 25 hebben Argon, DOSR en RCL ieder 6 punten uit drie wedstrijden, maar RCL legt het tegen de twee anderen af op doelsaldo. RVC'33 is puntloos gebleven.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/ Dick Rozenboom