Logo leiderdorpsweekblad.nl
De clinic startte met oefeningen om de spieren los te maken.
De clinic startte met oefeningen om de spieren los te maken. (Foto: J.P.Kranenburg)

Old Stars walking hockey geïntroduceerd bij Alecto

  Sport

Old Stars walking football werd een kleine anderhalf jaar geleden geïntroduceerd in Leiderdorp, vanochtend was het de beurt aan Old Stars walking hockey. Bijna dertig 50-plussers, zowel mannen als vrouwen, waren naar het terrein van hockeyclub Alecto gekomen om kennis te maken met deze variant van hockey waarbij je absoluut niet mag rennen, de bal alleen mag pushen (dus niet slaan) en elkaar niet mag aanraken.

Door: Corrie van der Laan

De opkomst was ruim boven verwachting, vertelde Koos Koster, coördinator van het walking hockey bij Alecto. Veel deelnemers hebben vroeger gehockeyd, een aantal is nog actief bij een van de trimhockeyteams van Alecto en voor sommigen is hockey nieuw. "Walking hockey is perfect voor iedereen die de sport leuk vindt maar door blessures of andere redenen niet meer kan of wil rennen", aldus Koster.

Old Stars walking hockey is net als Old Stars walking football een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. "Wij merkten dat het beweegaanbod voor ouderen niet aansloot bij wat ouderen willen", lichtte Koen de Jong van het Ouderenfonds toe. "Walking football is een groot succes en we denken dat hetzelfde gaat gelden voor walking hockey. Onlangs hebben we een introductieclinic georganiseerd bij HDM in Den Haag en Alecto is de tweede club in het land waar we dat doen. We hopen natuurlijk dat andere clubs ook enthousiast worden en dat dit zich als olievlek uitspreidt."

De clinic werd gegeven door Bovelander Hockey Clinics. Eerst waren er oefeningen om de spieren los te maken, daarna een aantal trainingsvormen met en zonder bal en natuurlijk werden er ook wedstrijdjes gedaan, met vijf tegen vijf op een kwart veld, een kleine goal en geen keeper.

Fysiotherapeut Maarten de Fockert, sinds jaar en dag begeleider van de Alecto hockeyers, legde uit dat bij het trainen wordt het Atletic Skills Model toegepast. "Daarbij staat veelzijdig bewegen op de eerste plaats, hockeyvaardigheden komen daarna pas."

Na afloop was het tijd voor napraten met een drankje in de kantine. Want ook het sociale aspect van walking hockey is voor het Ouderenfonds én voor Alecto een belangrijke reden om deze sport te omarmen.

Meer berichten