Logo leiderdorpsweekblad.nl
RCL met de winst in de pocket in een opperbeste stemming. Dat smaakt wel degelijk naar meer.
RCL met de winst in de pocket in een opperbeste stemming. Dat smaakt wel degelijk naar meer. (Foto: Gert Jan van Heijningen)

RCL-vrouwen speels naar winst

  Sport

Het voorlopige keurkorps van de RCL-vrouwen liet zaterdag in de KNVB-bekerwedstrijd tegen eersteklasser Klarenbeek een veelbelovende eerste indruk na, met een hoge dosis aan spelvreugde. In de Bloemerd werd Klarenbeek met 5-4 verslagen, na een 2-1 ruststand.

Door: Gert Jan van Heyningen

De uitslag leek misschien kantje boord te zijn maar RCL was wel duidelijk technisch de betere ploeg en had de volledige controle van het duel in handen. Soms was het spel wat al te nonchalant en ongedwongen maar kansen werden in veelvoud gecreëerd. De Leiderdorpse voetbalsters kregen de gehele wedstrijd met Madieke Zaad, Yara Haasnoot, Robin Potters en Claudia en Sandra Owel mogelijkheden om veel ruimer afstand te nemen. Beide doelpunten in de eerste helft kwamen van de voet van Yara Haasnoot terwijl aanvoerster Lesley Landweer haar inzet door sluitpost Rosalyn van Ee vanaf elf meter gestopt zag worden. In de tweede helft scoorde RCL via Susanne Hoogenboom, Claudia Owel en Lesley Landweer vanaf elf meter.

Tegenstander Klarenbeek profiteerde van het onbekommerde spel van RCL maar eerlijk gezegd maakte dat de wedstrijd wel aantrekkelijk. Open en eerlijk voetbal met een sportieve insteek. In de poulefase van de KNVB-beker ontmoet RCL ook Ter Leede en Sparta/JOVZ.

Vernieuwde staf

Zaterdag was het voor het trouwe Leiderdorpse publiek ook het eerste optreden van de vernieuwde technische staf bij de Racing-vrouwen. Coach John van der Meer van hoofdklasser RCL wordt dit seizoen geassisteerd door Gerard Hoogenboom, Patrick Kuipers en Gert Jan van Egmond met Jolanda Beharie voor de medische zaken. Bert Siera is als manager van de vrouwenafdeling de verbindende schakel tussen bestuur en technische commissie.

Selectie

Ruim dertig speelsters maken deel uit van de totale selectie van RCL. Dat zijn Jill Sanrodji, Kim Buijn, Noa Guijt, Manon Heiliegersberg, Melanie de Jong, Geke Maat, Tamara Schaafstra, Isabel van Zijp, Benthe van der Laan, Ellis Oort, Amber Chaudron, Yara Haasnoot, Ashley Lieverse, Sandra Owel, Robin Potters, Samanta Stojanovic, Madieke Zaad, Nikki van Luxemburg, Sunaina Chaigneau, Hannah van den Heuvel, Romy Siera, Lesley Landweer, Esmée Dekker, Susanne Hoogenboom, Claudia Owel, Emma Verdaasdonk, Cynthia Roeleveld, Ilja Mensonides, Sara Galeano Rueda, Kim van Delft en Jaclyn Leiwakabessy.

Later maakt de technische staf de definitieve indeling van de eerste twee teams.

Meer berichten