Logo leiderdorpsweekblad.nl
Alle kampioenen van zondag bij elkaar. Angel Daleman staat op de achterste rij onder de R van START op het spandoek, Bo Hoogvorst zit vooraan, vierde van rechts.
Alle kampioenen van zondag bij elkaar. Angel Daleman staat op de achterste rij onder de R van START op het spandoek, Bo Hoogvorst zit vooraan, vierde van rechts. (Foto: J.P.Kranenburg)

Angel Daleman Nederlands skeelerkampioen bij Pupillen 1

  Sport

Angel Daleman van de Vereniging IJssport Leiderdorp is Nederlands kampioen skeeleren geworden bij de Pupillen 1. Zij pakte de titel zaterdag tijdens het Nationaal Pupillen Toernooi in Oldebroek.

De dag erna won ze op de thuisbaan aan de Boomgaardlaan in Leiderdorp zowel het dagklassement als het eindklassement van de Ooms jeugdskeerercup. Een extra goede prestatie omdat ze hier meedeed in een hogere leeftijdsklasse, de Kadetten A.  

Eerste plekken voor Bo Hoogvorst

Ook voor Angels jongere clubgenote Bo Hoogvorst was het een zeer succesvol weekend. Zij begon haar zegereeks vrijdag in Lisserbroek, waar de finale van de Jan van de Hoorn inline skate-competitie werd gereden. Bo Hoogvorst werd hier eerste bij de Pupillen 2.
Bij het Nationaal Pupillentoernooi op zaterdag eindigde Bo na drie afstanden op een prachtige vierde plek.
Zondag in Leiderdorp stond Bo weer op het hoogste podium. Bij de finale van de jeugdskeelercup evenaarde ze bij de Pupillen 2 de prestatie van Angel: ze won het dagklassement én het  eindklassement.

Meer berichten