Logo leiderdorpsweekblad.nl
De clinic wordt gegeven door ex-international Yannick van Harskamp, de trainer van het Oranje jongens jeugdteam.
De clinic wordt gegeven door ex-international Yannick van Harskamp, de trainer van het Oranje jongens jeugdteam. (Foto: PR)

Toptrainer geeft gratis volleybalclinic voor jongens

  Sport

De volleybalclubs in de regio, waaronder Leython DC uit Leiderdorp, willen meer jongens aantrekken voor hun teams. Daarom organiseren ze op zaterdag 7 september een gratis volleybalclinic voor jongens van 12 tot en met 18 jaar en jeugdtrainers. De clinic wordt geleid door niemand minder dan Yannick van Harskamp, ex-international en trainer van de Jeugd Oranje jongens, die in juli nog brons wonnen op het achtlandentoernooi in Italië.

Doel van de clinic is om in de hele regio meer jongens aan het volleyballen te krijgen zodat de competitie groter en sterker wordt. Ook beginnend volleyballers zijn welkom op 7 september. Yannick geeft de jongens training en wordt daarbij geassisteerd door de aanwezige jeugdtrainers van de clubs in de regio. Yannick geeft de trainers ook tips om komend seizoen bij hun trainingen te gebruiken. Na de zaaltraining kunnen de trainers inspiratie opdoen bij Boukje Smeets, leercoach en Funkey docent bij de KNHB.  

Het evenement vindt plaats van 12.00 tot 14.30 uur in sporthal Duinwetering in Noordwijk. Deelname is gratis maar vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via de website www.7septvolley.nl of e-mail 7septvolley@gmail.com.

De volleybalclinic is een initiatief van volleybalverenigingen Leython DC (Leiderdorp), Novo (Noordwijk), VCO (Oegstgeest), VCS (Sassenheim), RVV (Katwijk) en Liusna (Lisse).

Meer berichten