Logo leiderdorpsweekblad.nl
De start van een eerdere editie van Christa's Ride.
De start van een eerdere editie van Christa's Ride. (Foto: UFO Video Productions, Sassenheim)

Inschrijving geopend voor de 10e Christa's Ride

  Sport

Op zondag 8 september wordt voor de tiende keer de sportieve én familiefietstocht Christa Mensert Memorial Ride gefietst samen met de Christa's Dikkebandenrace. Voorinschrijven kan nu al via www.christasride.nl.

De fietsroutes van 25- en 75 kilometer liggen prachtig bij en zijn zorgvuldig gepeild. De kortste route maakt een rondje om Leiderdorp, de lange route voert door de mooiste delen van het Groene Hart. De deelnemers treffen slechts één verkeerslicht en dit werkt niet op zondag. Lekker doorfietsen dus.

Deelnemers aan de fietstochten zijn vanaf 9.45 uur welkom bij de skeelerbaan in het Leiderdorpse Weteringpark. Meedoen kan individueel, met een team en met een bedrijfsteam. Wie de 25 kilometer fietst betaalt 7 euro, voor de 75 kilometer wordt een bijdrage van 10 euro gevraagd. Wil je als bedrijfsteam de Ride fietsen dan zijn er verschillende extra's bovenop de standaardservices per afstand. Neem contact op met de organisatie voor meer informatie.

Christa's Dikkebandenrace

Nadat de fietstochten zijn vertrokken, is er voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud de Christa's Dikkebandenrace. Op de skeelerbaan meten de kinderen hun krachten in vier leeftijdscategroriën. De winnaar mag zich een jaar lang 'Leiderdorps Kampioen' noemen en krijgt natuurlijk een mooie prijs. Meedoen kan op je eigen (stads)fiets of mountainbike. Deelname is gratis.

Meer dan fietsen

De Christa Mensert Memorial Ride is een sportevenement dat gezond bewegen promoot, de regio bekender maakt en bovendien een steentje bijdraagt aan de strijd tegen longvlieskanker, beter bekend als asbestkanker. De Christa Mensert Memorial Ride ondersteunt het Instituut Asbestslachtoffers. De gehele opbrengst van de Ride komt hiermee ten goede aan onderzoek en aan steun voor hen die lijden aan deze nog ongeneeslijke ziekte.

Kijk voor meer informatie op de website www.christasride.nl.

Meer berichten