Logo leiderdorpsweekblad.nl
Rijnland A met de kampioensschaal.
Rijnland A met de kampioensschaal. (Foto: PR)

Kano Rijnland Nederlands kampioen

  Sport

Na negentien jaar is het Kano Rijnland weer gelukt om landskampioen kanopolo te worden. Op 23 juni versloeg het A team van de Leiderdorpse kanovereniging concurrent Odysseus tijdens een zinderende finalewedstrijd.

Vorig jaar waren de teams uit Alkmaar en Venlo nog te sterk en moest Rijnland A genoegen nemen met een derde plek. Dit jaar stonden ze na het eerste weekend (de wedstrijden zijn verdeeld over twee weekenden) op de tweede plek met slechts drie punten verschil met koploper Odysseus uit Alkmaar. In het tweede weekend stonden Rijnland en Odysseus na alle reguliere wedstrijden op een gedeelde eerste plaats. Dit betekende dat er een echte finalepot gespeeld moest worden. Beide teams hebben keihard geknokt maar gedurende deze finalewedstrijd bleek Rijnland A duidelijk te sterk voor het team uit Alkmaar. De wedstrijd werd met 6-4 gewonnen waarna de Leiderdorpers, uitzinnig van blijdschap, de kampioenschaal in ontvangst mochten nemen.

Met de landstitel is Rijnland weer terug aan de top, waar de ploeg in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw steevast stond. In die periode werden maar liefst dertien landstitels buitgemaakt.  

Meer berichten