Logo leiderdorpsweekblad.nl

Finaledag Rabobank LAV Cup met festivalsfeer

  Sport

Terwijl de nacompetitie voor een aantal regionale clubs nog loopt, staat de finaledag van Leidenamateurvoetbal.nl weer voor de deur. Nu al voor de achtste keer. Behalve de finalewedstrijd tussen UVS en Voorschoten '97 is er deze dag nog veel meer te genieten op voetbalgebied.

Met de finaledag op zaterdag 15 juni sluit het team van de regionale voetbalwebsite Leiden-AmateurVoetbal.nl (LAV) het seizoen af. Plaats van actie is dit jaar het sportcomplex van UVS ofwel de Kikkerpolder te Leiden.

In de ochtend spelen acht regionale clubs met de O11 selectie om de Mini Rabobank LAV Cup. Dat toernooi begint om 8.30 uur. Om 10.00 uur gaat er een toernooi van start waarbij G-teams hun talenten zullen etaleren. Om 13.30 uur volgt een wedstrijd tussen vrouwen van diverse clubs uit de regio en de beloften van ADO Den Haag.

Om 15.30 uur het hoogtepunt van de dag: dan komen UVS en Voorschoten '97 uit in de finale van de Rabobank LAV Cup. De wedstrijd staat onder leiding van betaald voetbal scheidsrechter Allard Lindhout. UVS bereikte de finale door in de halve finale FC Boshuizen terug te wijzen. Voorschoten'97 was in de vorige speelronde te sterk voor fusieclub FC Oegstgeest.

Na de wedstrijd volgt uiteraard de prijsuitreiking, ook van de beste spelers en topschutters uit de regio, en daarna zal de Leidse coverband The Bitches een optreden verzorgen in drie sets. De hele dag zullen diverse foodtrucks zorgen voor een festivalsfeer.

LAV heeft deze dag eerder in het leven geroepen om clubs te binden en om met trainers, spelers, bestuurders en fans van diverse clubs het seizoen waardig af te sluiten. De toegang voor deze dag is gratis en betalingen zijn contant en via pin mogelijk.


Meer berichten