Leiderdorpse waterpoloster Mathilde Voorvelt pakt landstitel met ZVL | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het hele team, met trainers/coaches, viert feest in het water. | Foto: Mariëlle van Dongen
Het hele team, met trainers/coaches, viert feest in het water. | Foto: Mariëlle van Dongen (Foto: Mariëlle van Donge)

Leiderdorpse waterpoloster Mathilde Voorvelt pakt landstitel met ZVL

  Sport

Afgelopen weekend is Mathilde Voorvelt (16) uit Leiderdorp met haar team van ZVL-1886 Nederlands kampioen waterpolo voor de B-jeugd (onder de 17 jaar) geworden.

Op zaterdagmiddag vond de eerste wedstrijd plaats in Zaandam. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel (7-7), waardoor alle opties nog open lagen voor de tweede wedstrijd.

Op zondagavond vond de tweede wedstrijd plaats in de Zijl in Leiden. De meiden van ZVL-1886 wonnen op overtuigende wijze met 8-5.

Mathilde doet al geruime tijd aan waterpolo. Ze begon bij de Leiderdorps-Koudekerkse zwem- en waterpolovereniging Aquadraat en stapte over naar ZVL-1886. Ze zit ook in Jong Oranje en traint wekelijks met de selectie in Zeist. Mathilde zit in 4 VWO van het Bonaventura College.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>