Logo leiderdorpsweekblad.nl
De ploegen van RCL en de Salomonseilanden met trainers, officials, RCL bestuursleden, sportwethouder Willem Joosten en, in het midden, burgemeester Laila Driessen.
De ploegen van RCL en de Salomonseilanden met trainers, officials, RCL bestuursleden, sportwethouder Willem Joosten en, in het midden, burgemeester Laila Driessen. (Foto: Johan Kranenburg)

Meer dan een oefenwedstrijd

  Sport

De nationale ploeg van de Salomonseilanden was zaterdagmiddag 1 juni net niet sterk genoeg voor het eerste elftal van RCL. De oefenwedstrijd in het Leiderdorpse sportpark De Bloemerd eindigde in 3-2 voor de gastheren.

De confrontatie tussen de Leiderdorpse ploeg en de voetballers van de eilandengroep in het westelijk deel van de Stille Oceaan, ten oosten van Nieuw-Guinea, was meer dan zomaar een partij voetbal. Het werd ook een uitwisseling van culturen. De bezoekers voerde na afloop traditionele dans uit, wat door de Leiderdopers enorm op prijs gesteld werd.

Het team van de Salomonseilanden is in Nederland voor een trainingskamp van drie weken. Hun trainer is Leiderdorper Wim Rijsbergen, wat meteen de link met RCL verklaart. Rijsbergen, die zelf voor Nederland uitkwam tijdens de WK's van 1974 en 1978, hoopt met zijn team hoge ogen te gooien tijdens de Pacific Games die in juli worden gehouden op het eiland Samoa.

Meer berichten