Logo leiderdorpsweekblad.nl
De meisjes van groep 7/8 van de Koningin Julianaschool.
De meisjes van groep 7/8 van de Koningin Julianaschool. (Foto: Johan Kranenburg)

Meisjes Koningin Julianaschool en jongens 't Bolwerk winnen Schoolvoetbaltoernooi 2019

  Sport

De meisjes van groep 7/8 van de Koningin Julianaschool en de jongens van groep 7/8 van 't Bolwerk gingen vrijdag 17 mei naar huis met de wisselbekers van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi in Leiderdorp. Zij mogen vandaag, 22 mei, samen met de nummers twee – de meisjes van groep 7/8 van De Schakel en de jongens van groep 7/8 van de Willem de Zwijgerschool – de regiofinale spelen.

Tijdens het toernooi van vorige week vrijdag op de velden van RCL speelden ook de kinderen uit de lagere groepen hun finales.  Bij de groepen 2 tot en met 6 waren gouden bekers te winnen.

Om 16.00 uur begonnen de kinderen uit groep 2. De finale ging tussen De Schakel en het Bolwerk. Na een spannende wedstrijd stapte de spelers van de Schakel als winnaar van het veld.

Daarna was het de beurt aan de meiden groep 4/5/6 van De Schakel 1 en 2 om onderling uit te maken wie zich een jaar beste meisjesteam 4/5/6 mag noemen. Ook dit was een spannende wedstrijd die in de 2de helft pas werd beslist: 2-0 voor de Schakel 1.

Vervolgens was het de beurt aan de jongens groep 4 van De Hobbit en de Kastanjelaan 2. In deze wedstrijd was De Hobbit duidelijk een maatje te groot en won overtuigend met 5-1.

Ook in de finale van jongens groep 6 was de Kastanjelaan vertegenwoordigd. Tegenstander De Leeuwerik hield lang stand, maar moest uiteindelijk met 3-1 zijn meerdere erkennen aan de Kastanjelaan 2.

Hieronder een overzicht van de nummers 1 en 2 in de verschillende leeftijdscategoriën:

Jongens groep 2

1e De Schakel

2e 't Bolwerk

Meiden groep 4/5/6

1e De Schakel 1

2e De Schakel 2

Jongens groep 4

1e De Hobbit

2e Kastanjelaan 2

Jongens groep 6

1e Kastanjelaan 2

2e De Leeuwerik 1

Meiden groep 7/8

1e KJS 1 (winnaar Wisselbeker)

2e De Schakel

Jongens groep 7/8

1e 't Bolwerk (winnaar Wisselbeker)

2e Willem de Zwijger

Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door sponsor Rabobank Leiderdorp-Leiden-Oegstgeest en natuurlijk door de onmisbare hulp van de scheidsrechters, kantinepersoneel en alle andere vrijwilligers.

Meer berichten