Logo leiderdorpsweekblad.nl
Sabine Verheul van RCL in duel met aanvoerster Sanne Beerta van Oranje Nassau.
Sabine Verheul van RCL in duel met aanvoerster Sanne Beerta van Oranje Nassau. (Foto: Gert Jan van Heyningen)

RCL vrouwen redden het niet tegen Oranje Nassau

  Sport

De vrouwen van RCL speelden zaterdag 18 mei tegen het uit Groningen afkomstige Oranje Nassau in een geheel andere opstelling. De vele blessures waren daar debet aan. De inzet en wil wel aanwezig maar het lukte niet om het middenveld onder controle te krijgen. Na een 0-0 stand bij rust werd het 0-2 voor de meiden uit het noorden. En dat was een volkomen juiste uitslag.

Tekst en beeld: Gert Jan van Heyningen

Voorafgaand aan het laatste thuisduel werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de ontvallen Johan van der Schoor. Muisstil werd Van der Schoor, die altijd achter de schermen zijn werk vervulde voor de meiden en vrouwen van de Leiderdorpse Racing, met eerbied respectvol in gedachten genomen.

Geen geluk

De wedstrijd werd gekarakteriseerd door een laag tempo. Beide ploegen hadden last van de uitstralende warmte van het kunstgras. In de eerste fase kreeg RCL toch een aantal goede mogelijkheden. Esmée Dekker, Luna van den Hout, Jennifer Beharie en Jill Sanrodji probeerden het wel maar wisten geen doel te treffen. Aanvoerster Lesley Landweer en Romy Siera waagden doelpogingen van afstand maar de ploeg van Janet Griffioen had geen enkel geluk in de afwerking. Halverwege de eerste helft kregen de Groningse meiden het middenveld volledig in handen. Dat resulteerde in en een aantal gevaarlijke acties waarbij sluitpost Hannah van den Heuvel uitstekend ingreep. Ook werd terloops de dwarsligger vol geraakt.

De wedstrijd werd na vier minuten in de tweede helft beslecht. Een schitterende dropvolley van Annika Vos trof doel voor de Groningse formatie. Hoog en zuiver vanaf zo'n 18 meter en daar schrok Vos ook zelf van. Bij de Leiderdorpsen probeerden Kimberley van Delft, Luna van den Heuvel, Sabine Verheul, Romy Siera en Yara Haasnoot nog wat terug te doen. De combinaties lukten niet en met geen mogelijkheid kon RCL een vuist maken tegen de degelijk spelende Groningse meiden. In de 77e minuut werd het 0-2 voor Oranje Nassau. Een strakke voorzet van Annika Vos werd door Sanne van Dalen ingekopt en Hannah van den Heuvel was kansloos.

Na afloop was coach Janet Griffioen tevreden over de inzet van de invallende speelsters. "Het was noodgedwongen omgaan met de mogelijkheden van het moment maar de slag werd verloren op het middenveld. Het positiespel was zeker niet optimaal met daarnaast een conditionele achterstand. Maar we hebben gespeeld naar vermogen en dat was te weining om een vuist te kunnen maken", aldus de vertrekkende coach van RCL.Meer berichten