Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: PR

Leiderdorpers veroveren plek op NK sneldammen

  Sport

Op het provinciale sneldamkampioenschap in Hazerswoude-Dorp hebben de Leiderdorpse dammers Reginald Lindemans en Alexander Zwanenburg formidabele prestaties geleverd. Ze behaalden zaterdag 11 mei ieder de derde plaats in hun categorie, wat recht geeft op een plek op het Nederlands kampioenschap sneldammen, dat plaatsvindt op 8 juni in Utrecht.

In een Zwitsers toernooi van dertien speelronden streden zij mee om de prijzen in respectievelijk de B- en C- categorie. Ook dit keer bleken de krachtsverschillen tussen de deelnemers van een elftal Zuid-Hollandse damclubs in de diverse categorieën zeer gering. Met het Blitz partij speeltempo van vijf minuten plus vijf seconden per zet was het voor de spelers een behoorlijke uitdaging de juiste zetten te vinden om de vijandelijke dreigingen te pareren en zelf op het juiste moment combinatief toe te slaan.

Met een verrassende partijwinst in de tweede ronde tegen op papier veel sterkere tegenstanders gingen beide Leiderdorpse dammers goed van start. Daarna volgden in een hevige strijd winst- en verliespartijen elkaar op. Tot aan de laatste ronde bleef het in de diverse categorieën dan ook spannend wie er in de prijzen zou vallen. Lindemans trof het niet qua loting in de slotronde. Door een verliespartij tegen een A-categorie speler van gastclub Samen Sterk moest hij in het zicht van de haven de koppositie in de ranglijst van de B-categorie spelers afstaan. Zwanenburg werd in de slotpartij door zijn Haagse opponent getrakteerd op een drie-om-vier combinatie en moest zich daarna snel gewonnen geven.

Na een enerverende damdag eindigde zowel Lindemans (13 punten uit 13 partijen) als Zwanenburg (9 punten uit 13 partijen) op basis van weerstandspunten op de derde plaats in hun categorie. Door dit prima resultaat mogen zij op zaterdag 8 juni gaan spelen op het NK sneldammen.


Meer berichten