Logo leiderdorpsweekblad.nl
De start van de 6,3 en de 10 kilometer in 2018. | Foto: J.P. Kranenburg
De start van de 6,3 en de 10 kilometer in 2018. | Foto: J.P. Kranenburg

MidZomerLoop twee weken later

  Sport

De MidZomerLoop Leiderdorp wordt twee weken uitgesteld. In plaats van op de avond van de langste dag van het jaar, 21 juni, zoals eerder werd aangekondigd, vindt de loop nu plaats op vrijdagavond 5 juli.

Reden voor het uitstel is dat de slotavond van de Leiderdorpse Avond4daagse ook op 21 juni is. In samenspraak met korfbalverenignig Velocitas, de organistor van de Avond4daagse, is besloten de MidZomerLoop te verschuiven. Zo hoeven de Leiderdorpse kinderen niet te kiezen en kunnen ze meedoen aan de wandeltochten én aan de MidZomerLoop KidsRun op 5 juli.

Voor volwassen deelnemers is er bij de MidZomerLoop de keuze tussen routes van 6,5 en 10,5 kilometer. "Voor de langste afstand komt er een nieuwe, uitdagende route", verklapt voorzitter Henk Morsch van het organiserend comité alvast. Meer informatie daarover komt later. Nieuw is ook dat iedere loper een persoonlijke chip krijgt waarmee de tijd van zijn of haar loop nauwkeurig geregistreerd wordt.

Inschrijven voor de MidZomerLoop kan nu al via het inschrijfformulier op de website midzomerloop-leiderdorp.nl of op een van de inschrijfadressen: Runnersworld in Leiden, Tom van Bemmelen Sports in Zoeterwoude Rijndijk, Incluzio in De Sterrentuin in Leiderdorp en Sport 2000 in de Winkelhof in Leiderdorp.

Meer berichten