Madieke Zaad passeert met een sleepbeweging sluitpost Jana Spieker en scoort de 3-0. Foto: Gert Jan van Heyningen

Stijlvol RCL overtuigend langs Reiger Boys

Sport

De vrouwen van RCL speelden zaterdag 6 april op eigen veld een uitstekende wedstrijd tegen Reiger Boys. RCL was op alle fronten de meest aansprekende ploeg. Scherp en initiatief tonend om met soms gracieus spel het verschil te duiden. Fraaie doelpunten werden gescoord en de winst met 5-0, na een 2-0 stand bij rust, was dan ook dik verdiend.

Tekst: Gert Jan van Heyningen

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte vanwege het overlijden van Johan van Velzen. Hij was lid van verdienste en jarenlang wedstrijdsecretaris van de RCL vrouwen. Daarnaast was hij lid van de beheer commissie en consul van de KNVB. In november 2018 werd hij bij de Leiderdorpse Sportverkiezingen uitgeroepen tot Sportvrijwilliger van het Jaar.

De ploeg van coach Janet Griffioen speelde met rouwbanden en trok het direct het initiatief naar zich toe. De gastvrouwen toonden prima combinatiespel met eensgezind in de linies die perfect in elkaar overliepen. Reiger Boys kwam er niet aan te pas. De druk op de vesting van de ploeg uit Heerhugowaard nam toe met mogelijkheden voor Madieke Zaad en Yara Haasnoot. In de 33e minuut kwam de Racing op voorsprong via Yara Haasnoot die met een simpele ogende beweging haar verdediger op het verkeerde been zette om vervolgens het leer in het doel te schieten. Twee minuten later gaf Samanta Stojanovic een schitterende crosspass op de slim versnellende Madieke Zaad die op fraaie wijze de 2-0 voor haar rekening nam.

In de tweede helft zocht RCL meteen de aanval. Een schitterende actie in de 51e minuut leidde de 3-0 in. Yara Haasnoot stuurde Madieke Zaad weg die met een sierlijke sleepbeweging sluitpost Jana Spieker omspeelde om vervolgens de bal tussen de palen schieten. De wedstrijd was gespeeld maar RCL bleef het tempo hoog houden en Reiger Boys was niet in staat daartegen een vuist te maken. De snelle Jill Sanrodji kreeg in de 74e minuut op rechts veel ruimte. Uit een bijkans onmogelijke hoek scoorde ze op grootse wijze de 4-0. Vier minuten later was het opnieuw raak voor de Racing. Een ingooi ter hoogte van de hoekvlag werd verkeerd beoordeeld door de uitgelopen sluitpost Jana Spieker. Yara Haasnoot kreeg het leer onder controle en schoot richting het lege doel. Op prachtige wijze bolde het net op en de 5-0 was een feit.

Na afloop complimenteerde coach Janet Griffioen de gretige groep meiden die eensgezind en stijlvol voor de winst wilden strijden. "Een heerlijke overwinning met overtuiging in hoog tempo uitgevoerd. Bovendien op alle fronten de regie in handen houden en dat voelt echt heel erg goed", aldus een stralende Griffioen die komend seizoen de vrouwen van Maarssen onder haar hoede neemt.

Snel op rechts Jill Sanrodji die de vierde treffer scoorde voor de Racing.
Madieke Zaad slim en snel scoort de tweede treffer voor de Leiderdorpsen.