Jerome van Donk in de aanval. | Foto: J.P. Kranenburg
Jerome van Donk in de aanval. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Alecto mannen verliezen van hekkensluiter

Sport

De mannen van Alecto hebben zichzelf op zondag 31 maart een slechte dienst bewezen. In de thuiswedstrijd tegen Hilversum incasseerde de ploeg van Sander Rottier en Maarten Memelink twee minuten voor tijd een zeer dubieuze treffer en verloor zodoende drie kostbare punten.

In de heenwedstrijd had Alecto nog met dezelfde cijfers gewonnen en dus gingen de geel-bruinen nog met veel vertrouwen het duel tegemoet. Het treffen tussen beide ploegen was zeer vermakelijk voor de neutrale toeschouwer, aangezien het spel op en neer golfde. De thuisploeg had de grootste kansen, maar Hilversum kwam een aantal keer gevaarlijk opzetten. Dankzij attent keeperswerk en goed verdedigend ingrijpen bleef de score 0-0. Vlak voor rust kwam daar verandering in. Rens Vernij stoomde op via de rechterkant van het veld en gaf een afgemeten voorzet op de volledig vrijstaande Bengt Coorens. Zijn schot was hard en doeltreffend en hij tekende zo voor zijn eerste goal in Alecto Heren 1.

Na rust had Alecto meer controle over de wedstrijd. Toch kon Hilversum gelijk maken. De gastploeg kreeg een goal cadeau toen keeper Youri Muller van Alecto de bal niet helemaal lekker wegwerkte en de spits van dichtbij kon binnentikken.

Daarna was het open huis aan beide kanten en konden er wel zeven goals vallen. Alecto kreeg diverse strafcorners te nemen, maar het manco van de laatste weken (het weinig scoren) hield aan. Aan de andere kant viel de treffer wel. Alecto kreeg een lange corner toegekend en nam deze snel, maar tot grote ontsteltenis van ieder die Alecto een warm hart toe draagt, floot de scheidsrechter voor een overtreding. In de counter scoorde Hilversum de 1-2 en deze stand bleef in de resterende minuten ongewijzigd.

Aanstaande vrijdag gaat Alecto op bezoek bij Groningen H1, voor de resterende 39 minuten van hun gestaakte wedstrijd.