V.l.n.r. Alectospeelsters Maxine van der Meer, Robin Kruit en Karlijn Koster strijden met Leonidas-speelsters om de bal. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Eindelijk weer winst voor Alecto

Sport

Met drie verloren wedstrijden na de winterstop zaten de vrouwen van Alecto een beetje in een dip. Maar zondag werd alles anders. Op eigen veld versloeg Alecto koploper Leonidas met 2-1.

Ter voorbereiding van de wedstrijd, hadden coach Tembi Schneider en haar assistent Pim Leuverink een nieuwe opstelling bedacht, die de Leiderdorpse hockeysters naar de winst zouden moeten leiden. In de eerste helft ging het er meteen spannend aan toe. Leonidas gaf goede druk, maar Alecto ook. Toch was het Leonidas die het eerste doelpunt scoorde, nadat de bal vanaf de middenlijn naar een vrouw in de cirkel werd geslagen.

Maar Alecto liet het hoofd niet hangen. Het team begon steeds meer kansen te creëren. Bij een van de aanvallen belandde de bal bij Anneloes Verrier, die slim wegdraaide van de tegenstander en de bal met een stuiter in de goal sloeg: 1-1.

Nu werd de wedstrijd pas echt spannend. Leonidas kwam meer op, maar door goed verdedigend werk door onder anderen Jane Kemp en keepster Annick Weterings veranderde er niets op het scorebord bleef het gelijk.

Tot dertig seconden voor rust. Toen kreeg Karlijn Koster de bal in de cirkel en zij flatste de bal zonder aarzeling over de keepster van Leonidas: 2-1.

Na de rust was de taak om het op 2-1 te houden of natuurlijk nog meer te scoren. Alecto kreeg het lastig met de hoge druk van Leonidas, maar wist goed stand te houden. De minuten telde af en toen het verlossende fluitsignaal klonk, waren het niet alleen de dames die een gat in de lucht sprongen, maar ook alle supporters langs de lijn. Een mooie dag dus met een mooie overwinning.

Tekst: Annick Weterings

Karlijn Koster probeert voor Alecto de bal te veroveren, Bo van der Meer kijkt toe.