Logo leiderdorpsweekblad.nl
Maarten Speerster verovert de bal, v.l.n.r. Vincent Lambert, Burhan Gunes en Ibi Kuranga kijken toe.
Maarten Speerster verovert de bal, v.l.n.r. Vincent Lambert, Burhan Gunes en Ibi Kuranga kijken toe. (Foto: J.P. Kranenburg)

BVL MU22 wint weer met overtuiging

  Sport

Vorige week leed BVL MU22 zijn eerste nederlaag van het seizoen en de vraag was of de tik die door Zoebas was uitgedeeld ook mentaal zou doorzetten. Na de thuiswedstrijd van zaterdag is die vraag beantwoord; BVL was weer de oude en zond de Blue Drakes met een overtuigende 72–40 terug naar Woerden.

De boodschap van de coaches was duidelijk voor de spelers: speel met overgave en de juiste energie en dan komt het allemaal vanzelf goed. De basis vijf van BVL, speelde inderdaad met veel snelheid en felheid de bal rond tegen hun zone en plaatste o.a. een 17-0 run op het scoresheet. Met name de lange mannen van BVL blaken van zelfvertrouwen en waren een plaag voor de verdediging van Blue Drakes. Aan het einde van de periode stond er dan ook een mooie tussenstand: 19-10.

In de tweede periode bleek dat BVL er toch te gemakkelijk over dacht, de focus en concentratie ging omlaag en BVL ging slordiger spelen, te snel werd het schot genomen en teveel vrije worpen werden niet raak geschoten. Het zorgde ervoor dat de Blue Drakes steeds beter in de wedstrijd kwam te zitten en de Woerdenaren kropen langzaam dichterbij. Het resultaat was wel dat de marge, bij het rustsignaal, nog maar slechts 6 punten bedroeg: 29-23.

De peptalk van de coaches hielp in de derde periode; er moest meer druk gezet worden op de spelverdeler en de forwards van Blue Drakes, nog meer energie werd er gevraagd en die werd ook geleverd door BVL. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het 'pressen' na score door BVL niet helemaal correct werd uitgevoerd, maar gelukkig vloog de tegenstander in de stress van zoveel rode, rennende en zwaaiende spelers om hun heen. Blue Drakes leed dan ook veelvuldig balverlies en BVL wist wel raad met dat balverlies en scoorden via snelle, wonderschone acties. BVL liep snel uit: 53-31 was dan ook de eindstand van deze periode, de marge was nu opeens: 22 punten!

BVL ging in de vierde periode lekker door, de Blue Drakes raakte vermoeid en in foutenlast, terwijl de ruime teambezetting van BVL de snelheid er goed in kon houden.  Het zelfvertrouwen van de BVL spelers groeide met de minuut en wat BVL nu prima deed was de vrije man (blijven) zoeken. Dat niet alle kansen er ingingen was af en toe pech, maar het team wist toch met 72-40 te finishen en toonde daar weer mee aan dat de nederlaag van vorige week als 'foutje' mag worden aangemerkt.

Op naar March Madness; 2 belangrijke wedstrijden eind maart voor BVL, mocht BVL deze wedstrijden winnen dan is het kampioenschap niet meer te missen!

Meer berichten