Logo leiderdorpsweekblad.nl
Youri de Boer in duel met UVS'er Marvin Sloos.
Youri de Boer in duel met UVS'er Marvin Sloos. (Foto: J.P. Kranenburg)

Gedreven RCL wint van titelkandidaat UVS

  Sport

Er werd fors geprikt in de Bloemerd. De hevige regenval van deze week had zijn tol geëist, maar de Leiderdorpers wilden hoe dan ook kunnen spelen op het hoofdveld. Dat zou een voordeel kunnen zijn tegen het technisch vaardige UVS. Het veld was boterzacht, maar bespeelbaar en zo kwam een wens uit voor de Leiderdorpers. Dat niet alleen; zoals ingeschat ging RCL beter met de omstandigheden om. De ploeg van Faizel Soekhai won met 1-0 en daar was weinig op aan te merken. De Leidse ploeg had de bal veel meer in het bezit gehad, maar deed daar amper wat mee. De thuisploeg kreeg meer kansen en Ewoud Kroneman zorgde er met zijn doelpunt voor dat zijn waarde meer en meer toeneemt voor de roodwitten.

De eerste helft kon nog boeien, hoewel het tempo erg laag lag. Dat vond RCL wel prima. UVS kwam stroperig over en kon geen enkele keer verrassen. Enkel Mart Spierdijk kwam enigszins in de buurt van een treffer, maar zijn kopbal ging enkele meters naast. Aan de overkant was de gastheer gevaarlijker. Vooral Remy Libbenga had de 1-0 meerdere keren op zijn schoen. Al in de vierde minuut ging een inzet van de aanvaller voorlangs en later stuitte hij twee keer op doelman Jesse Haak, die als enige zijn gebruikelijke niveau haalde namens de ploeg van Steef Roodakkers.

De vierde serieuze kans was ook voor de middenmoter en nu was het wel raak. De in de eerste helft sterk spelende Levi Overduin bereikte Kroneman die, geheel vrijstaand, wel raad wist met het buitenkansje. De treffer was ook niet onterecht te noemen. UVS kon immers niet gevaarlijk worden en RCL hield zich vrij eenvoudig staande.

Na de rust werd het niveau van bedenkelijke aard. Daar had RCL maling aan, want UVS moest komen. Dat deed de Leidse ploeg ook wel, maar van enig vernuft was geen sprake. Er zat eigenlijk geen idee achter het spel van de kampioenskandidaat. Soms werd Daan van der Zwaan door de lucht gezocht, maar de jongeling zat in de tang bij Sander Blijleven en Mike Slottje. Vanaf de flanken kreeg de spits geen bruikbare bal en dat mochten de flankspelers zich aanrekenen. Steun vanaf het middenveld bleef ook uit en de gelijkmaker had hooguit kunnen vallen vanuit opportunisme. Gideon de Lange hoefde zich echter niet bovenmatig in te spannen. Eigenlijk kreeg Sem Overduin nog de grootste kans namens de gastheren, maar Haak redde.

Zo profiteerde UVS niet van het gelijke spel bij de topper tussen Voorschoten'97 en DSO. De achterstand van blauwwit bedraagt nu respectievelijk vier en twee punten. De titelrace is daarmee zeker nog niet gelopen, maar UVS leverde dit keer absoluut te weinig om aanspraak te maken op een beter resultaat.

RCL liet daarentegen zien dat met werklust en onverzettelijkheid ook resultaten kunnen worden geboekt. Ook als dat moet met een aantal spelers die normaliter geen basisspeler zijn. Het blessureleed is nog steeds groot bij de Leiderdorpse club, maar door deze driepunter is het behoud van het tweedeklasserschap een stuk dichterbij gekomen. Mede dankzij het prikwerk en de wind die andermaal een belangrijke rol speelde bij de uitkomst van een teleurstellende wedstrijd.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/Hennie Kanbier

Meer berichten