Ivar van Driel in actie tegen KOAG. | Foto: Frans van Herwijnen
Ivar van Driel in actie tegen KOAG. | Foto: Frans van Herwijnen Foto: Frans van Herwijnen

Velocitas maakt net teveel fouten tegen KOAG

Sport

Velocitas 1 heeft zaterdag geen punten weten te bemachtigen in de thuiswedstrijd tegen KOAG uit Krimpen aan de IJssel. De wedstrijd ging met het kleinst mogelijke verschil verloren: het werd 24 - 25.

De Leiderdorpers begonnen met een ietwat gewijzigde opstelling aan de wedstrijd. Tom Glasbeek startte in de basis. Na drie minuten kwam Velocitas nog op voorsprong nadat Ivar van Driel een stip benutte. Daarna ging het lange tijd gelijk op en scoorden beide ploegen bijna elke keer om en om.

Bij een stand van 13 - 13 viel de doelpuntenproductie ineens stil aan Leiderdorpse zijde. Velocitas wist in de tien resterende minuten van de eerste helft niet meer tot scoren te komen. KOAG deed dit wel en kon met een kleine voorsprong de kleedkamers opzoeken: de ruststand was 13 - 15.

Velocitas toonde in de tweede helft veerkracht en knokte zich meerdere keren knap langszij. Christel Zwanenburg en Nick van der Zee waren belangrijk bij een stand van 16 - 18. Met twee mooie treffers hielden ze de Leiderdorpers in de wedstrijd.

Uiteindelijk maakte Velocitas teveel fouten om punten over te houden aan het duel met KOAG. Bij de 20 - 20 ging het mis. KOAG liep drie punten uit met nog een kleine tien minuten op de klok. De strijdlust aan Leiderdorpse zijde maakte het nog even heel spannend maar kwam net te laat: met 24 - 25 ging de winst naar KOAG

Volgende week speelt Velocitas tegen DES, dat één plek lager staat. Op basis van het spel zou dat geen probleem moeten zijn. Als de slordigheidjes maar achterwege blijven.