Logo leiderdorpsweekblad.nl

Drie titels voor Calvin van Stenus

  Sport
Spotvogels Calvin van Stenus (L) en Tommy Liu (R) RJK 2019 U17
Spotvogels Calvin van Stenus (L) en Tommy Liu (R) RJK 2019 U17 (Foto: )

In het weekend van 16 en 17 februari werden bij badmintonclub BCRS in Spijkenisse de jeugdkampioenschappen badminton voor de regio Zuid-West gehouden. Er werd gestreden in verschillende klassen, van U9 tot en met U17. Voor de Spotvogels deed Calvin van Stenus mee in de U17 in alle onderdelen: de single, het dubbelspel en de mix.

In het dubbelspel waren Calvin en zijn partner, Tommy Liu, de grote favorieten voor de titel. Hoewel de oud-trainingsmaatjes al een poos niet meer samen hadden gespeeld, was met name hun positiespel van grote klasse. Ze maakten hun favorietenrol volledig waar en gingen met de titel naar huis.

Mix
Ook voor het gemengd dubbel was Calvin samen met zijn partner, Claudia Huster, als eerste geplaatst. Ook met Claudia had Calvin al een hele poos niet meer samen gespeeld. Toch voelde het volgens Calvin "als vanouds" en zo oogde het ook. Door hun aanvallende spel waren de wedstrijden een plezier om naar te kijken en de tweede titel was al snel binnengehaald.

Drie favorieten
In het enkelspel was Calvin van de drie favorieten als tweede geplaatst. Toch stond de uitkomst van tevoren verre van vast. De drie favorieten zijn altijd zeer aan elkaar gewaagd. De poulewedstrijden waren voor geen van drieën een probleem. Ze deden allemaal wat er van hen verwacht werd. Pas in de halve finale werd het echt spannend toen Calvin tegen zijn dubbelpartner, Tommy Liu, moest uitkomen. Hoewel in de onderlinge ontmoetingen de stand gelijk was, had Tommy de laatste 2 ontmoetingen in zijn voordeel beslist. Dat maakte de druk voor Calvin groter. Hij won de eerste set, verloor de tweede maar besliste in de derde set wel de wedstrijd in zijn voordeel.

Finale enkelspel
In de finale trof Calvin een oude bekende. Hoewel de beide jongens buiten de baan grote vrienden zijn, zijn het op de baan de grootste rivalen. Calvin heeft in het enkelspel nog nooit een wedstrijd van deze tegenstander verloren. Maar met iedere ontmoeting wordt de druk op beiden groter. De eerste set leek soepel te verlopen voor de Calvin. maar zijn tegenstander vocht zich terug in de wedstrijd en met de stand 23-25 moest Calvin het onderspit delven.
In de tweede set vocht Calvin vooral tegen zichzelf. Daar maakte zijn tegenstander gretig gebruik van. Lang leek het erop dat Calvin eindelijk verslagen zou worden door zijn vriend. Maar op het laatste moment wist de Spotvogel de knop om te zetten.
Punt voor punt kwam hij terug om met 21-19 een derde set af te dwingen. In de derde set bleef de stand heel lang gelijk op gaan. Pas tegen het einde werd de druk voor Calvin's tegenstander te groot waardoor Calvin de set met 21-18 wist te winnen en daarmee de wedstrijd en de derde titel.

Meer berichten