Logo leiderdorpsweekblad.nl
Boten in allerlei samenstellingen liggen te wachten tot ze kunnen oproeien naar de startlijn. | Foto: J.P. Kranenburg
Boten in allerlei samenstellingen liggen te wachten tot ze kunnen oproeien naar de startlijn. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: Johan Kranenburg)

Asopos De Vliet trapt seizoen af met Zijlhead

  Sport

Voor de 49ste keer organiseert de Algemene Leidse Studenten RoeiVereniging Asopos de Vliet op zaterdagochtend 2 februari de Zijlhead. Deze wedstrijd is een onderlinge strijd tussen roeiverenigingen uit de regio.

Dat het roeiniveau in onze regio erg hoog is, is niet onbekend. Tijdens de laatste Olympische en Paralympische Spelen namen Leidse en Leiderdorpse roeiers Nicole Beukers, Annika van der Meer en Boudewijn Röell medailles mee naar huis. Ook het EK en WK van afgelopen zomer leverden geweldige resultaten op, met onder andere bronzen medailles voor Ward van Zeijl en Karolien Florijn.

Seizoenstart
De Zijlhead is de eerste roeiwedstrijd van het seizoen. Omdat de wedstrijd in zijn afstand en omstandigheden lijkt op de drie komende grote nationale langebaanwedstrijden, is het een interessant meetmoment om te zien hoe goed elke ploeg en vereniging is voorbereid op het seizoen. De tijden worden waargenomen en omgerekend aan de hand van leeftijd, geslacht, niveau en boottype. De winnaar zal dus niet de absoluut snelste, maar de relatief snelste ploeg zijn.

Spanjaardsbrug
De Zijlhead is een achtervolgingsrace over een afstand van 4,3 kilometer en zal om 10.00 beginnen ter hoogte van de Spanjaardsbrug, op de grens van Leiden en Leiderdorp. De finish zal bij de Kaagsociëteit liggen, mocht het niet te hard waaien. De prijsuitreiking zal rond 12.00 uur plaatsvinden in de sociëteit van Asopos de Vliet, te Zijlstroom 137 in Leiderdorp.

Meer berichten