Joachim Jägel krijgt een erewissel en bedankt het publiek.
Joachim Jägel krijgt een erewissel en bedankt het publiek. Foto: Frans van Herwijnen

Velocitas geeft Joachim Jägel waardige slotwedstrijd met ruime winst op Telstar

Sport

De wedstrijd Velocitas 1 – Telstar 1 stond in het teken van Joachim Jägel. De laatste wedstrijd van de Leiderdorpse korfballer deed recht aan zijn lange loopbaan in het eerste: tegen Telstar uit Hoevelaken werd overtuigend met 36 – 23 gewonnen.

Velocitas vloog uit de startblokken en leek de wedstrijd al beslist te hebben toen na een kwartier de 12 – 5 viel. Nick van der Zee bezette de rebound, zag zijn heer verkeerd instappen en werd op zijn wenken bediend door Debby Halvemaan, die de wegtrekkende Nick mooi aanspeelde. Het duo zou in de tweede helft het trucje nog een keer herhalen.

Niemand kon voorzien dat 10 minuten voor rust het spel van de Leiderdorpers in elkaar zou zakken. Zeker niet toen Sanne Glasbeek de marge op 9 zette. Ze zag haar dame voorbij vliegen, draaide zich om en aarzelde niet: 16 – 7. Een monsterscore leek in de maak.

En dan gaat het ineens mis bij Velocitas. Waar eerst nog rustig gezocht werd naar de juiste kans, werden de zakkende verdedigers uit Hoevelaken nu op hun wenken bediend door gehaaste schoten en slordige pases. Het verschil van 10 slonk naar 2. Zeker toen er vlak voor rust een strafworp gemist werd door Velocitas begon de ploeg zich zorgen te maken: 17 – 15.

Coach Leo van den Bos bewees maar weer eens dat hij de juiste snaren weet te raken bij zijn ploeg. Velocitas ging weer op zoek maar deed dat nu rustig en zonder een surplus aan overtredingen. De gaten in de verdediging bij Telstar werden ineens weer gevonden en benut: Mitchell de Boer staat na een mooie beweging helemaal vrij als hij de 23 – 16 maakt.

Met nog 4 minuten op de klok is het moment van de wissel eindelijk daar. De kinderen van Joachim halen onder luid applaus van het toegestroomde publiek de aanvaller naar de kant. Even daarvoor maakte Joachim zelf nog de 30 – 20, waarmee hij een mooie carrière van 10 jaar afsluit.

De mooie woorden voor Joachim kwamen na de wedstrijd, die ondanks de penibele slotfase van de eerste helft overtuigend gewonnen werd. Een mooi afstandsschot van Christel Zwanenburg is één van de laatste hoogtepunten van de avond. Eindstand: 36 – 23. Een goede generale voor de zware wedstrijd tegen BEP aankomende zaterdag.

Debby Halvemaan omringd door Telstar verdedigers.
Joachim Jägel neemt een vrije bal op aangeven van Nick van der Zee.