Logo leiderdorpsweekblad.nl
De hele schaakploeg van het Stedelijk Gymnasium.
De hele schaakploeg van het Stedelijk Gymnasium. (Foto: PR)

Schakers Stedelijk Gymnasium Leiden pakken tweemaal goud op NK

  Sport

Achttien leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Leiden, waaronder negen jeugdschakers van SV Leiderdorp, reisden woensdag 16 januari af naar Alkmaar om daar deel te nemen aan de finale van het NK Schaken voor Schoolteams Voortgezet Onderwijs. Met groot succes: de delegatie kwam terug met tweemaal goud.  

Tekst:  Ingrid van der Putten

Het evenement viel samen met het Tata Steel Chess Tournament on Tour en vond plaats in de prachtige 16e-eeuwse Sint-Laurenskerk. Het SGL had zich middels landelijke voorronden weten te plaatsen met maar liefst vier teams: een SGL team in leerjaarcategorie VO I (algemeen) en drie SGL teams in categorie VO II (eerste twee leerjaren).  

Op voorhand waren scholen uit Rotterdam, Utrecht en Heemstede geduchte concurrenten. Na een spannende middag bleek echter in beide categorieën het SGL de allerbeste. Twee maal goud, twee maal kampioen van Nederland, een uniek resultaat! De kampioenen mochten de bekers in ontvangst nemen van schaakgrootmeester Loek van Wely.

In VO II werd ook dapper gestreden door de twee overige SGL teams. Deze grepen net naast de prijzen, maar het lukte wel een matchpuntje af te pakken van het eigen eerste team. Hulde aan alle spelers!

Uitslagen zijn te vinden op de website https://www.schaken.nl/nk-schoolschaak/vo/teamfinale.

Meer berichten