Max Verschoor (nr 26) in actie voor Velocitas. | Archieffoto: Frans van Herwijnen

Verlies voor Velocitas ondanks goed spel

Sport

Velocitas heeft de laatste wedstrijd van het kalenderjaar niet weten te winnen. In Krimpen aan den IJssel werd een goede wedstrijd tegen ongeslagen koploper KOAG niet met punten beloond: na zestig minuten korfbal stond er 24 - 21 in het voordeel van KOAG op het scorebord.

Velocitas begon op twee plaatsen met een gewijzigde opstelling ten opzichte van voorgaande wedstrijden. De afwezige Nick van der Zee werd vervangen door Max Verschoor. Sanne Glasbeek was de hele week ziek, waardoor de 17-jarige Rosa Hüsken uit Velocitas 2 in de basis startte.

Coach Leo van den Bos zag zijn gewijzigde ploeg goed beginnen aan de wedstrijd. KOAG scoorde de openingstreffer maar Velocitas bleef rustig en wist telkens aan te haken. Na de gelijkwaardige openingsfase liep de ploeg uit Krimpen aan den IJssel iets uit: bij 7 - 7 werd een gaatje van 2 punten geslagen. Uiteindelijk zochten de teams de kleedkamer op met een goede afspiegeling van de gespeelde helft: 12 - 9.
Ook in de tweede helft begonnen beide ploegen met stuivertje wisselen. Velocitas wist goed mee te komen met scoren maar uiteindelijk was KOAG over de breedte genomen net iets beter. De ploeg begon uit te lopen en maakte van de winst een zekerheid bij 19 - 12.

Toch liet Velocitas dehanddoek buiten de ring. Het leveren van werklust is en blijft een sterk wapen van het groen en blauw , waardoor KOAG tot het gaatje moest om de voorsprong vast te houden. De inspanning vanaf Leiderdorpse kant werd door het hele team gedragen. Dat blijkt wel uit het aantal doelpuntenmakers: op één basisspeler na scoorde iedereen die de wedstrijd begonnen was. Rosa Hüsken draaide mee alsof ze dat al jaren deed en kan terugkijken op een sterk debuut in het eerste. Ook Max Verschoor liet zijn kwaliteit in de rebound meermaals spreken.

De wedstrijd ging verloren met 24 - 21 maar Velocitas heeft laten zien dat het genoeg opties heeft om met een kwalitatief sterk team voor de dag te komen.
Voorlopig zit de zaalcompetitie er even op voor de Leiderdorpers. Op 12 januari hervat Velocitas de strijd tegen DES. Goede voornemens? Het vertoonde spel van afgelopen zaterdag vasthouden. Maar nu eerst die welverdiende vakantie.