| Foto: J.P. Kranenburg
| Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

RCL sluit eerste helft seizoen af met nederlaag

Sport

Het zat RCL niet mee in de laatste competitiewedstrijd van dit jaar. Tegen HVC'10 uit Hoek van Holland moest de Racing twee doelpunten uit strafschoppen incasseren, terwijl Michael Schouten een strafschop voor de Leiderdorpers miste. Het werd zaterdag in sportpark De Bloemerd uiteindelijk een 1-3 nederlaag.

De openingsfase van RCL was goed te noemen. Al na drie minuten kreeg Michael Schouten een goede kans, maar zijn schot ging naast. Korte tijd later liep het voor de Leiderdorpers een stuk beter af. Na goed voorbereidend werk van Remy Libbenga schoot Schouten de bal van afstand knalhard in de uiterste linkerbovenhoek. De thuisploeg draaide daarna best goed met aardige acties vanaf het middenveld, maar verder dan het 16-meter gebied ging het niet. Wel waren er zowel voor Schouten als Libbenga kleine kansjes. De tegenpartij daarentegen kreeg die nauwelijks, of er moest een foutje of iets onnauwkeurigs aan RCL-kant aan vooraf gaan. Zo redde RCL-keeper Gideon de Lange knap bij een missertje van Roy Elkerbout.

Het laatste kwartier van de eerste helft viel de thuisploeg wat terug. Ver in de extra tijd was er een uitbraak van de bezoekers. Op de rand van het strafschopgebied kwam de bal tegen de hand van Mitchel de Kroon. Of dit een bewuste, dan wel ongelukkige handsbal was, zal nooit duidelijk worden. Scheidsrechter Hilgersom twijfelde niet en kende de vrije trap toe. Achter de bal stond Boon. Iedereen in de RCL-muur concentreerde zich op deze speler, maar plots stormde invaller Thomas van der Bogt naar de bal en plaatste deze onhoudbaar achter de verbaasde RCL-muur in het net en was de stand weer gelijk.

De tweede helft begon ook weer aardig voor de gastheren. Thom Wijnalda had een omhaal in huis die via vele benen tot hoekschop werd verwerkt. Deze corner leverde de nodige problemen op voor de mannen uit Hoek van Holland. Hierna werden de bezoekers wat sterker. Na een klein kwartiertje spelen trok de maker van het RCL-doelpunt zijn tegenstander in het strafschopgebied aan zijn shirtje en bracht hem ten val. De daarop toegekende strafschop werd benut door Jurgen Warbout, de spits van HVC'10.

Even was RCL aangeslagen door deze achterstand, maar men ging toch door voor de gelijkmaker. Elkerbout liet een schitterende dwarrelbal los die door keeper Vincent Madern met de nodige moeite uit zijn doel getikt kon worden. Twintig minuten voor tijd werd RCL-aanvoerder Wijnalda in het strafschopgebied gevloerd en nu mocht RCL een strafschop nemen. Schouten mocht het foutje van even daarvoor goed maken en nam plaats achter de bal. Tot afgrijzen van de volgers van rood en wit schoot hij de bal rechtstreeks tegen de keeper. Ook de rebound werd niet verzilverd.

De thuisploeg wist echter niet van opgeven. Er ontstonden kansjes voor Nick van Bemmel, Wijnalda en Libbenga, maar ze leverden geen tastbare resultaten op. Iedereen aan RCL-kant trok mee ten aanval, wat vanzelfsprekend de bezoekers de ruimte bood voor de genadeklap. Een uit de HVC-verdediging weggeroste bal werd op de middellijn opgepikt door de meegekomen Da Lange. In plaats van deze bal weer direct in het strafschopgebied te plaatsen, treuzelde hij wat. Kram ontfutselde hem de bal en kon ongehinderd het RCL-doel opzoeken en de eindstand op 1-3 brengen.

Door de nederlaag ontglipte de vierde stek aan de vingers van de Leiderdorpers. De verschillen in de tweede klasse zijn zo gering dat voor bijna elke ploeg nog wat te halen valt in deel twee van het seizoen. Nu eerst de feestdagen en dan uitzien naar een zinderende tweede seizoenshelft.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/Jan Vos