Mitchell de Boer neemt een doorloopbal.
Mitchell de Boer neemt een doorloopbal. Foto: Frans van Herwijnen

Velocitas in de zaal te sterk voor MIA

Sport

Velocitas heeft de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen tegen MIA gewonnen. In een goed gevulde Does was het kersverse Leiderdorpse Sportteam van het Jaar zaterdag te sterk voor MIA uit Amersfoort: het werd 27 - 20.

Velocitas begon sterk en pakte al snel een voorsprong van enkele punten. Ook in de verdediging leverde Velocitas de nodige strijdlust om de ploeg uit Amersfoort achter zich te houden. Nick van der Zee ging voorop in de strijd, wat tot felle duels met zijn tegenstander leidde. Ook Debby Halvemaan merkte dat er dikwijls extra ballast in de vorm van een tegenstander aan haar shirt hing.

Ondanks de verhitte momenten hield Velocitas het hoofd koel. De schotklok van 25 seconden is een nieuw fenomeen voor de Leiderdorpers maar dat was niet terug te zien in het spel. Rustig werd er gezocht naar de juiste mensen, waarna er op de juiste momenten geschoten werd.

Na een kwartier spelen viel het spel aan Leiderdorpse kant iets terug. Een dubieuze strafworp bracht de stand op gelijke hoogte. Velocitas sloeg direct terug, waarna de sterk spelende Sanne Glasbeek met een geplaatst schot de marge weer verdubbelde naar 8-6.

Velocitas wist de voorsprong in het resterende deel van de eerste helft nogmaals te vermenigvuldigen: de teams zochten de kleedkamers op bij een stand van 12-8.

Ook na rust werd er aan weerszijden op het randje verdedigd. Het leidde tot een hoop overtredingen waardoor het spel meer dan eens stil lag. Velocitas bleef rustig en wist veel aanvallen van de Amersfoortse ploeg snel onschadelijk te maken. Simone Laman toonde zich een plaag in de rebound en was meer dan eens het eindstation van een Amersfoortse aanval.

Velocitas speelde volwassen in de momenten dat het er om ging. Waar de Amersfoortse ploeg een strafworp miste, werd een vrije bal van Christel Zwanenburg koelbloedig afgerond.

Toch leek het einde nog heel even spannend te worden: MIA bracht het gat terug naar 22-18. De opleving bleek van korte duur te zijn. Met onder andere een mooie korte kans van invalster Amanda Pikaar werd de zege in veiligheid gebracht.

Velocitas heeft met de overwinning een goede generale richting aanstaande zaterdag. Dan komt het sterke Sporting Trigon uit Leiden op bezoek.

Uit de krant