Logo leiderdorpsweekblad.nl
Alle winnaars van de Leiderdorpse sportverkiezingen bij elkaar.
Alle winnaars van de Leiderdorpse sportverkiezingen bij elkaar. (Foto: Johan Kranenburg)

Jeroen Kampschreur en Rozanne Voorvelt Sportman en Sportvrouw van het Jaar

  Sport

De uitreiking van de Leiderdorpse sportprijzen 2018 was voor een deel een herhaling van zetten van vorig jaar. Niemand anders dan zitskiër Jeroen Kampschreur, gouden medaillewinnaar op de Paralympische Winterspelen in Pyeongchang, kon natuurlijk Sportman van het Jaar worden. Hij pakte die titel vorig jaar ook al. Ook waterpoloster Rozanne Voorvelt en shorttrackster Angel Daleman prolongeerden hun titel als respectievelijk Sportvrouw van het Jaar en Sporttalent van het Jaar.

De prijs voor Sporttalent bij de jongens ging naar Twan van der Zeeuw die speelt bij Feyenoord. Kanovereniging Rijnland werd uitgeroepen tot Sportvereniging van het Jaar en het eerste team van korfbalvereniging Velocitas mocht de prijs voor Sportteam van het Jaar in ontvangst nemen.   

De sportverenigingen zelf kozen de Sportvrijwilliger van het Jaar. Dat werd Johan van Velzen van voetbalclub RCL.

De prijzen werden uitgereikt in de goed gevulde grote zaal van Zalen A4 aan de Elisabethhof in Leiderdorp. De feestelijke avond werd gepresenteerd door Rudo Slappendel en Joyce van Meurs van Unity.NU. Tussen de uitreiken van de prijzen door waren er optredens van de ID Dance Factory, TGAL (These Girls Are Loud), en zangeres Meike van der Veer. Het publiek maakte daarnaast kennis met de Japanse dansstijl yosakoi en de Braziliaanse vechtdans capoeira via demonstraties van Raiden Yosakoi en Grilo Capoeira Leiden.   

De Leiderdorpse sportverkiezingen werden alweer voor de 24-ste keer georganiseerd door de Stichting Sport Promotie Leiderdorp. 

Klik hier voor foto's van de avond.

Meer berichten