De meiden met de technische- en medische staf na afloop van het duel tegen ACV. De ontlading groot na deze prestatie die werd afgesloten met winst. Foto: Gert Jan van Heyningen

RCL op wilskracht langs ACV

Sport

De vrouwen van RCL speelden zaterdag tegen ACV uit Assen in de eerste helft ver beneden peil. De ploeg keek bij rust dan ook volkomen terecht tegen een 1-2 achterstand aan. Maar de meiden van Janet Griffioen acteerden in het tweede deel als herboren. Met soms wervelend en technisch hoogstaand spel werd op basis van eensgezinde wilskracht gestreden. De achterstand werd weggewerkt om uiteindelijk met een 3-2 overwinning te zegevieren. En dat voelde goed.

Tekst en foto's: Gert Jan van Heyningen

De gevoelstemperatuur in het Leiderdorpse sportpark De Bloemerd was laag maar het spel aantrekkelijk. Prima voetbal wat de tegenstander uit Assen liet zien. Maar het was wel Samanta Stojanovic die in de zevende minuut op aangeven van Kimberley van Delft RCL op voorsprong bracht. Daarna liet de rood-witte brigade het plots volledig afweten. Slordig voetbal en geen pass kwam op de juiste plek. ACV kreeg alle ruimte en mogelijkheden en speelde het spelletje slim. In de 23e minuut scoorden de bezoeksters dan ook de gelijkmaker via Lisanne Dik. Eén minuut later kwamen de meiden uit Assen zelfs op voorsprong. Nu was het Marleen Beenker die een volledig vrije doorgang kreeg en het leer in de korte hoek schoot. Vlak voor de pauze kwam RCL weer in het stuk voor maar de kansen werden niet benut.

Eenheid

Na de warme thee was de ploeg van Janet Griffioen feller, wilskrachtig en evenwichtig. De rollen waren nu volledig omgekeerd. RCL vormde een eenheid die wilde aanpakken en kwam met af en toe prachtige combinaties waar de meiden uit Assen geen enkel antwoord op hadden. In de 67e minuut bracht de Leiderdorpse ploeg de stand in evenwicht. Een vrije trap van Kimberley van Delft werd door Sabine Verheul eerst gekopt en daarna loeihard ingeschoten.

Terloops werd tevens door Verheul de deklat vol geraakt. ACV wankelde en in de 71e minuut maakte Yara Haasnoot aan alle onzekerheid een einde. Vol overtuiging haalde za uit na een sublieme pass van Jill Sanrodji en scoorde. Een dik verdiende voorsprong voor de Racing. Samanta Stojanovic, Jill Sanrodji en Lenneke Bol kregen nog een aantal mogelijkheden net als in de laatste minuut Madieke Zaad. Die leverden geen doelpunten meer op maar de winst voor de Leiderdorpsen was een vaststaand feit.

Collectief presteren

Na afloop glunderde een bijzonder trotse coach Janet Griffioen van oor tot oor. "Er is een duidelijke vooruitgang in het spelpatroon en dat is goed om te zien. Een zeer matig deel in de eerste helft maar dan toch de ultieme wilskracht om collectief een prestatie neer te zetten", aldus Griffioen. Drie overwinning nu op rij en dat smaakt in deze donkere dagen naar meer.

De gelijkmaker wordt gescoord door Sabine Verheul. De kopbal wordt in eerste instantie afgeketst via de hand van Myrthe Gerritsen maar Verheul schiet vol overgave het leer keihard in het net.
Samanta Stojanovic brengt al vroeg in de wedstrijd de Racing op een 1-0 voorsprong.
Yara Haasnoot krijgt aan het einde van de eerste helft een prima mogelijkheid. Haasnoot scoorde in de tweede helft wel de allesbeslissende treffer.
De technisch vaardige Jill Sanrodji glipt er heel gewoon langs.