Dominique van Nieuwehuizen belaagt de HCAS verdediging.
Dominique van Nieuwehuizen belaagt de HCAS verdediging. Foto: J.P.Kranenburg

Alecto vernedert HCAS

Sport

Alecto H1 heeft op zondag 18 november op niet mis verstane wijze drie punten bijgeschreven. In koude omstandigheden won de equipe van Sander Rottier en Maarten Memelink met maar liefst 8-2.

Tekst: Jerome van Donk

HCAS beet in het begin van de wedstrijd fel van zich af, maar wist een grote kans van dichtbij en een strafcorner niet te benutten.

Daarna begon de dadendrang van de thuisploeg, maar keer op keer strandden de pogingen in het zicht van de haven. Alecto kreeg in het eerste bedrijf zeven strafcorners te nemen, waar er geen verzilverd werd. Vlak voor rust kwamen de bezoekers via een snelle counter op 0-1, maar nog voor het rustsignaal was het gelijk. Sem Breedveld liet de 1-1 aantekenen.

Dertig seconden na rust was de 1-2 al een feit. Een aanval van Alecto werd afgeslagen en in de tegenstoot kon HCAS van dichtbij de 1-2 binnen tikken. Amper twee minuten later waren de bordjes alweer in evenwicht, aangezien Thomas Dickhoff met een mooi schot de 2-2 maakte.

Daarna ging het snel. Dominique van Nieuwehuizen scoorde met een fraaie backhand de 3-2, en twee minuten later scoorde Jarmo van der Velden uit een mooie strafcornervariant de 4-2. De 5-2 volgde daar weer twee minuten later op, toen diezelfde van der Velden een directe strafcorner binnenschoot. Alecto kwam achterin niet meer in de problemen en kon naar hartenlust combineren.

De toeschouwers werden nog getrakteerd op nog drie fraaie goals. Quintus Rischen had met een fraaie vooractie en een assist over de keeper heen een groot aandeel in de 6-2 van Jesse Huisman, die zijn voorzet uit de lucht in de goal sloeg. Daarna was het woord aan Bart Zoutendijk, die het eindstation was van een mooie aanval over zeven schijven. Het slotakkoord was voor Dominique van Nieuwehuizen, die zijn tweede van de middag binnen tipte vlak voor tijd.

Alecto sluit de eerste seizoenshelft af op een zevende plek, met 1 punt achterstand op de nummer 6, Phoenix. Alecto hervat de competitie in het weekend van 10 maart 2019, tegen koploper Groningen. In de seizoensovertoure werd het 2-2.