Logo leiderdorpsweekblad.nl
Keeper Quinten van Buul was belangrijk voor de 4-6 zege op De Gouwe.
Keeper Quinten van Buul was belangrijk voor de 4-6 zege op De Gouwe. (Foto: Marlinda Dijkstra)

Aquadraat naar tweede winst van het seizoen

  Sport

De waterpoloërs van Aquadraat lieten zaterdag 17 november zien deze competitie al flink gegroeid te zijn. Werd in de eerste competitiewedstrijd nog kansloos met 3-9 verloren van De Gouwe, afgelopen zaterdag werd diezelfde tegenstander in eigen huis met 4-6 verslagen.

Aquadraat ging zeer geconcentreerd te water en wist de eerste periode het doel goed schoon te houden. Gelijkertijd vond de Leiderdorps-Koudekerkse ploeg via Rik Speel (3x ) en Noa van Straten vier maal het doel van de tegenstander na prima uitgespeelde aanvallen en man-meer situaties. Luuk Enter had er zelfs vanuit een strafworp 0-5 van kunnen maken maar hij miste. 

Aquadraat had volledige controle over de wedstrijd en wist die te behouden. Alleen liep de ploeg in de rest van de wedstrijd tegen hetzelfde euvel aan als de voorgaande wedstrijden; veel kansen creëren maar deze niet benutten. Zo kon De Gouwe tot 3-4 terugkomen.
Gelukkig keepte Quinten van Buul weer een uitstekende wedstrijd waardoor thuisploeg steeds moedelozer werden en ook veel kansen begonnen te missen. Rik Speel tekende nog in de eerste helft van de wedstrijd voor de 3-5 waarmee verreweg het grootste deel van de doelpunten gescoord was. Goed verdedigend spel van Teun Rutgers voorkwam in de derde periode drie doelpunten van De Gouwe waardoor zij tot slechts 4-5 konden naderen en nadat Luuk Enter in de vierde periode de marge weer op twee bracht (4-6) was de wedstrijd beslist in het voordeel van Aquadraat.

Meer berichten