Afbeelding

Veerkracht bezorgt RCL winst tegen Ter Leede

Sport

De vrouwen van RCL pakten zaterdag op de valreep de drie punten tegen Ter Leede. De winnende treffer werd twee minuten voor tijd gescoord uit een vrije trap. Racing aanvoerster Lesley Landweer voltrok zelf het vonnis en scoorde met uiterste precessie.

Tekst en beeld: Gert Jan van Heyningen

Lange tijd keek RCL tegen een achterstand aan maar na de pauze zorgde het collectieve optreden met lef en veerkracht ervoor dat de Leiderdorpse voetbalsters niet alleen gelijk kwamen maar uiteindelijk met 2-1 zegevierden.

In de stromende regen op sportpark de Bloemerd was het geen hoogstaand voetbal maar wel werken voor iedere meter. RCL liet het initiatief in de eerste helft volledig over aan Ter Leede uit Sassenheim. Slordig balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat de achterhoede van de Racing flink onder druk kwam te staan. In de 20e minuut kwam Ter Leede op een verdiende voorsprong. Het was Romy Guyt die zich knap vrijspeelde en loeihard uithaalde. Ter Leede kreeg nog meer mogelijkheden maar de Racing verdediging met Ashley Lieverse, Amber Chaudron, Sabine Verheul, Romy Siera en sluitpost Luna van den Hout hield stand. Aanvallend waren er slechts een paar mogelijkheden waarvan Kimberley van Delft de beste kreeg.

Wilskracht

In de tweede helft keerde het tij in het voordeel van de Leiderdorpsen. De aanval werd brutaal gezocht en collectieve druk werd gezet op de Ter Leede vesting. Het middenveld kwam in handen van de rood-witte ploeg en de wilskracht en sportieve vechtlust deed de eerste helft al gauw vergeten. In de 53e minuut kwam RCL langszij. Esmée Dekker gaf een pass op Kimberley van Delft die keihard uithaalde en doel trof. De stand was in evenwicht en Ter Leede kwam onder druk te staan.

Racing voorwaartsen Yara Haasnoot, Samanta Stojanovic en Amber Chaudron kregen mooie kansen. Aan de andere kant pareerde sluitpost Luna van den Hout een aantal inzetten van Ter Leede en hield de Racing in de wedstrijd. Iedereen had vrede met een logische puntendeling maar daar dacht aanvoerster Lesley Landweer toch net iets anders over. Een vrije trap na een overtreding op Yara Haasnoot werd door Landweer twee minuten voor het laatste fluitsignaal loeihard in het net geschoten.

De zwaar bevochten overwinning was een feit en de drie punten voor RCL in de pocket. De winst was meer dan welkom en ook noodzakelijk om de aansluiting op de ranglijst te behouden.

Vertrouwen

Coach Janet Griffioen was uiteraard blij met de drie punten maar nog niet helemaal tevreden met het vertoonde spel. "De eerste helft was echt heel slordig maar de veerkracht zegevierde om juist een achterstand eensgezind om te buigen naar winst", aldus Griffioen, die de groep complimenteerde met het behaalde resultaat. Het wederzijds vertrouwen begint vorm te krijgen en dat biedt perspectief voor de toekomst.

De handige Esmée Dekker van RCL werkt zich slim uit de tang opgezet door Jennifer Bisschop en Zoë van Zuthem.
Kimberley van Delft op avontuur maar wordt de voet dwars gezet door Ter Leede aanvoerster Zoë van Zuthem.