Logo leiderdorpsweekblad.nl
Presentator Rudo Slappendel (geheel links) met alle winnaars van 2017.
Presentator Rudo Slappendel (geheel links) met alle winnaars van 2017. (Foto: Archieffoto: Johan Kranenburg)

Genomineerden Leiderdorpse Sportverkiezingen bekend

  Sport

De jury van de 24e Leiderdorpse sportverkiezing is er uit. Uit onderzoek, maar vooral uit het gedurende het hele sportjaar bijhouden welke prestaties er bij allerlei sporten geleverd zijn, is er tenslotte een lijst met genomineerden ontstaan.

Die genomineerden zijn verdeeld over 6 categorieën: sportman, sportvrouw, team, vereniging en talenten jongens en meisjes. Alleen met de categorie sportvrijwilliger bemoeit de jury zich niet. Het is, net als in voorgaande jaren, voorbehouden aan de verenigingen zelf om die te kiezen.

Dan de nominaties. Bij de vrouwen zijn Rozanne Voorvelt, waterpolospeelster bij ZVL en sportvrouw van het jaar 2017, en Iris van Teylingen, roeister bij Asopos genomineerd. Bij de mannen zijn dat beachvolleybalveteraan Michiel van Straten, badmintonner Calvin van Stenus en zitskiër Jeroen Kampschreur die vorig jaar de titel pakte. Voor de titel sportteam van het jaar gaan de korfballers van Velocitas 1, de hockeyers van Alecto heren 1 en de tennisdames van de Munnik 1 de strijd aan. Korfbalvereniging Velocitas, Schaats- en Skatevereniging VIJL en kanovereniging KanoRijnland zijn genomineerd als sportvereniging van het jaar. Bij de talenten meisjes komen schaatster Angel Daleman van VIJL (vorig jaar gekozen tot talent van het jaar), Acrobatisch Gymnaste Daisy Walsh van GV. Dos uit Monster en zwemster Fieke Hoogduin van ZVL op het podium. Tenslotte zijn voor de titel talenten jongens skater Stan Springer van VIJL, Twan van der Zeeuw van voetbalvereniging Feyenoord en Jeroen Kerkmeer van hockeyclub Alecto genomineerd.

De totstandkoming van zo'n lijst met genomineerden is geen simpele klus. Prestaties, omstandigheden, niveau, historie enzovoort, zijn zaken die keuzes vaak moeilijk maken en soms niet goed met elkaar te vergelijken zijn. Discussies over de juiste keuzes zullen er altijd blijven bestaan, maar daar loopt de jury niet voor weg. Het enige wat de jury jammer vindt, is dat net als vorig jaar, er te weinig vrouwen zijn met opmerkelijke prestaties. Ook aanmeldingen vanuit de Leiderdorpse burgerij zijn uitermate mager.

Wie de uiteindelijke winnaars of winnaressen worden, kan elke geïnteresseerde zelf meemaken op vrijdagavond 30 november in zalencomplex A4 aan de Elisabethhof in Leiderdorp. Iedereen is daar van harte welkom, want deze avond wordt gehouden in de grote zaal en daar is plaats voldoende. Wel wordt een toegangsprijs van 5 euro gevraagd, want buiten het bekendmaken van winnaars is er die avond ook entertainment met dans, zang en sportdemonstraties en zal via een videoboodschap een bekende Nederlandse sporter de avond openen.

Meer berichten