Angel Daleman met een van haar medailles.
Angel Daleman met een van haar medailles. Foto: PR

Viermaal StarClass goud voor Angel Daleman

Sport

Tijdens de eerste wedstrijden van de internationale StarClass Competitie heeft shorttrackster Angel Daleman (11) uit Leiderdorp afgelopen weekend in Dresden (Duitsland) een indrukwekkend visitekaartje afgegeven bij de Junioren D dames. Zij won driemaal goud plus de gouden plak als winnares van het eindklassement.

Vrijdag pakte ze de eerste plek op de 1000 meter in 1.43.104, een persoonlijk record.  Zaterdag was ze de winnares van de 500 meter in 50.659. Zondag was ook de 777 meter voor haar waarbij ze met 1.18.908 weer een persoonlijk record reed. Een prima start van het seizoen.

In Dresden deden 145 junioren C en D van 43 clubs uit 11 landen mee. Angel kwam uit voor de Indoor Hardrij Club Leiden.

StarClass Competitie is de internationale competitie voor junior shorttrackers in West-Europa. Om mee te mogen doen aan de moet een rijder een limiet hebben gereden. Per competitie worden drie wedstrijden gereden. De tien beste rijders per leeftijdscategorie van de StarClass Competitie en de Oost-Europese tegenhanger, de Danubia, worden uitgenodigd om mee te doen aan de Junior Cup Finale, het onofficiële EK Shorttrack Junioren.    

Uit de krant