Logo leiderdorpsweekblad.nl
RCL-keeper Andrew Bontje redde meer dan eens bekwaam. | Foto: J.P. Kranenburg
RCL-keeper Andrew Bontje redde meer dan eens bekwaam. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: J.P.Kranenburg)

RCL profiteert niet van man-meer-situatie

  Sport

Na een half uurtje spelen kreeg DSO speler Stefan Stam rood na een grove charge op de enkels van Nick van Bemmel. Dat gaf extra hoop in de harten van de roodwitten om de opponent eronder te krijgen. RCL had tot dan toe zeer behoorlijk gevoetbald en de overtalsituatie moest haast wel tot doelpunten leiden. Zoals zo vaak echter kon ook het elftal van RCL niet omgaan met de overtalsituatie. Vlijmscherpe counters hadden zelfs voor winst van DSO kunnen zorgen. Beide ploegen kregen zaterdag in Leiderdorp met een punt wat ze verdienden.

RCL kon terugkijken op een zege op DoCoS en een knap gelijkspel tegen Berkel. Zaterdag hoopte de thuisploeg dan ook op drie punten. Thom Wijnalda leek de roodwitten al rap aan een voorsprong te helpen, maar de vingertoppen van keeper Rodger Takken voorkwamen dat. De Leiderdorpse spits schoot later nog eens rakelings voorlangs. Dreiging voorin dus. Dat kwam mede doordat de Leiderdorpers hun huiswerk goed gedaan hadden. De verdediging van DSO werd vroeg onder druk gezet en daar wist men bij de bezoekers lang niet altijd goed raad mee met als gevolg balverlies.

Dat wil niet zeggen dat DSO een speelbal van RCL was. Keeper Andrew Bontje was steeds paraat en redde meer dan eens bekwaam.

In meerdere opzichten was de rode kaart van de DSO speler een breekpunt. De mannen van Faizel Soekhai wisten zich in een overtalsituatie, maar wat nu? De vlotte combinaties verdwenen en er werd erg traag opgebouwd, slordig ook, want er werd met regelmaat onnodig balverlies geleden. DSO begreep beter wat hen te doen stond. Messcherpe counters leverden kansen op voor onder andere Hagi en Jeffrey Flohr, maar ook die werden niet benut.

In de tweede helft meer van hetzelfde, uitgezonderd in de eerste vijf minuten. Toen stond de thuisploeg hevig onder druk. Lesley van den Berg dook als een duveltje uit een doosje op tussen de verdediging en Bontje, maar schoot rakelings naast. Een minuut later raakte hij met een schuiver zelfs de binnenkant van de paal. RCL stelde daar in de rest van de tweede helft te weinig tegenover. Uiteindelijk gingen alle ballen hoog richting Wijnalda die dan maar koppend voor een oplossing moest zorgen. Van Bemmel voor RCL en Kevin Cameron van DSO in de laatste minuut waren er nog wel dichtbij, echter, ook hun inzetten verdwenen naast of over het doel.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl, Ruud Fray

Meer berichten