Aan de bal Quintus Risschen, Koen Dickhoff loopt mee. Op de achtergrond met het masker Jesse Huisman. Foto: J.P.Kranenburg

Alecto onderuit op eigen veld

Sport

De mannen van Alecto H1 hebben zondag 21 oktober hun ongeslagen status op eigen veld verloren tegen titelkandidaat Huizen H1. In een boeiend gevecht gaf Alecto binnen tien minuten na rust de wedstrijd weg.

Door: Jerome van Donk

De equippe van Sander Rottier en Maarten Memelink stond voorafgaand aan de wedstrijd zondag op een keurige zevende plaats. De promovendus trof in tegenstander Huizen een van de gedoodverfde titelkandidaten en dit werd ook zichtbaar in het spelbeeld. Vanaf het beginsignaal had Huizen het initiatief (en de bal) en werd Alecto teruggedrukt met de rug tegen de muur.

Keeper Youri Muller moest al snel reddend optreden op een vrije schotkans voor de spits van Huizen. Enkele minuten later was ook hij geklopt toen een strafcorner hard in de rechterbovenhoek vloog. Alecto was voornamelijk slordig in balbezit en hielp zodoende de gasten in het zadel. Huizen combineerden vlot en makkelijk en het was aan de Alecto defensie te danken dat het slechts 0-1 bleef. Effectief was de thuisploeg echter wel. De eerste grote kans was ook gelijk raak. Vlak voor rust kreeg Bart Zoutendijk de bal voor zijn stick na een afgeslagen aanval. Zoutendijk aarzelde niet en haalde met zijn backhand hard uit. 1-1.

Na rust was het tien minuten chaos in het veld. Een dekkingsfout achterin resulteerde in een vrije intikker voor de spits van Huizen en hij faalde niet. Hierna kreeg het offensief van Huizen nog meer gestalte in de vorm van zes strafcorners. De vierde poging was raak en de vijfde resulteerde in een strafbal. Ook dit buitenkansje werd onberispelijk binnen geschoten.

Zo keek de thuisploeg met nog 15 minuten te spelen tegen een 1-4 achterstand aan. De ploeg toonde echter wel karakter en vol vuur werd de aanval gezocht. Dat resulteerde al snel in de 2-4, toen Jarmo van der Velden een voorzet vanaf rechts binnen kon tikken. Drie minuten later kwam zelfs de 3-4 op het scorebord, toen wederom van der Velden een strafcorner hard en zuiver wist te scoren. Het spel golfde op en neer en ook Huizen liet zich niet onbetuigd. Keeper Muller wist echter de spits van Huizen dit keer van het scoren af te houden. Alecto behield het geloof op een resultaat, maar deze hoop bleek slechts van korte duur. Huizen wist de 3-5 nog te scoren en daarmee verdiend de drie punten veilig te stellen.

Alecto verkocht de huid duur, maar kwam op detailniveau te kort. Volgende week volgt een belangrijke uitwedstrijd op Upward, waar een goed resultaat nodig is om niet in de degradatiezone terecht te komen. De afslag is om 14.45 uur in Arnhem.