Gevecht om de bal. Rechtop staat Rose Breedveld, links en rechts staan gebukt respectievelijk Rosanne Pries en Mathilde Dezitter. Foto: J.P.Kranenburg

Alecto pakt volle winst in wisselvallige wedstrijd

Sport

Na het verlies van vorige week had Alecto dames 1 keihard gewerkt aan de voorbereiding voor de wedstrijd van zondag 21 oktober tegen Wageningen. Na een slappe eerste helft herpakten de Leiderdorpse hockeysters zich, wat resulteerde in een 2-1 overwinning.

Op eigen terrein in De Bloemerd had Alecto moeite om op gang te komen. Wageningen begon juist ijzersterk. De bezoeksters kregen kans na kans en aasden op de 0-1.  Alecto-keepster Annick Weterings hield haar goal lang schoon maar uit een strafcorner vond Wageningen toch een voorsprong nemen.

In de rust kregen de Alecto speelsters een stevige preek, die het gewenste positieve effect had. Bij de start van de tweede helft stond er weer een team dat drie punten wilde pakken. De gastvrouwen begonnen fel en namen de overhand. Hierdoor kregen ze steeds meer kansen, hoewel het maar niet lukte de strafcorners die zij meekregen te verzilveren.

Pas in de 52e minuut kwam Alecto gelijk. De bal werd naar voren gespeeld en bereikte Nine Spoorendonk. Zij had alle ruimte en maakte daar ook gebruik van. Met een slag belandde de bal achter de keepster van Wageningen in het goal.

Dit gaf Alecto vleugels, want vijf minuten later maakte verdedigster Demi van As een prachtige actie over de achterlijn, waar zij werd neergehaald. En dat kon maar één ding betekenen: een strafbal. Anne van Eindhoven, de strafbalspecialist, mocht de bal gaan nemen. Beheerst pushte zij de bal in het goal en zo bracht zij Alecto op een 2-1 voorsprong. Hierna speelde de thuisploeg de wedstrijd rustig uit.

Het was een wat rare wedstrijd, waarin niet echt mooi hockey werd gespeeld. Voor de dames maakte het verloop van de wedstrijd niet uit, want met de drie punten zijn zij weer gestegen naar de 5e plek op de ranglijst. Volgende week zondag mag Alecto naar Boxtel om daar tegen MEP hopelijk weer de winst te pakken.

Anne van Eindhoven aan de bal met  links Rose Breedveld en rechts Mathilde Dezitter.