Koen Dickhoff in de aanval. Quintus Risschen (op de rug gezien met nr 20) staat klaar om te assisteren. Foto: J.P.Kranenburg

Tweede zege op rij voor Alecto

Sport

De mannen van Alecto hebben hun winst op Hilversum Heren 1 van vorige week een mooi vervolg kunnen geven. De thuiswedstrijd tegen IJsseloever Heren 1 werd met 4-1 gewonnen. De equipe van Sander Rottier en Maarten Memelink heeft nu acht punten uit vijf duels en staat op een keurige zesde plaats.

Door: Jerome van Donk

Alhoewel er sprake is van een groot verschil in score, waren de verhoudingen in het veld niet zo groot. Alecto begon gehavend aan de wedstrijd, aangezien zowel Mark Dickhoff en Dominique van Nieuwehuizen geblesseerd waren afgehaakt in de voorbereiding. Ook Jesse Huisman moest na een minuut of vijftien het strijdtoneel geblesseerd verlaten. In dit eerste kwartier waren het vooral de gasten die veelvuldig in balbezit waren. Wel had Alecto in de eerste minuut van de wedstrijd al een mogelijkeheid op voorsprong kunnen komen, maar spits Jarmo van der Velden miste in kansrijke positie.

De defensie van Alecto had het moeilijk en beperkten zich vooral tot tegenhouden. Nadat de vermoeidheid begon toe te slaan bij IJsseloever kon Alecto vrijer hockeyen en kwam het team beter tot z'n recht. Quintus Risschen, eenmalig als middenvelder gepositioneerd, bemoeide zich veelvuldig met het spel en dat wierp zijn vruchten af. Alecto was dreigend en kreeg meerdere strafcorners, maar de keeper van IJsseloever redde bekwaam. Uiteindelijk brak van der Velden de ban vlak voor rust. Een fraaie pass van Thomas Dickhoff werd door hem fraai afgerond met een droge klap in de verre hoek. Dit was tevens de ruststand.

Na rust ontspon zich een duel dat zich vooral tussen beide 23-meter gebieden zich afspeelde. IJsseloever drong aan, maar was niet bij machte om de defensie van Alecto te kraken. Alecto kon counteren en deed dat met verve. Quintus Risschen rondde koelbloedig en eigen opgezette aanval af en verschafte de gastheren wat lucht met de 2-0.

Tien minuten voor tijd werd het offensief van de bezoekers beloond en kwam de spanning terug in de wedstrijd vanwege een benutte strafcornerrebound (2-1). Het kon daarna alle kanten op, maar uiteindelijk bleek een ingeving van A-junior Diede Breedveld de redding voor Alecto. Zijn solo was fraai en hij bekroonde zijn invalbeurt met een treffer. Luttele minuten later deed zijn broer, Heren 1 speler Sem Breedveld, dat dunnetjes over. Zijn doelpunt was beduidend makkelijker. Op aangeven van Jarmo van der Velden kon hij makkelijk de bal in een leeg goal schuiven.

Volgende week gaat Alecto H1 op bezoek bij Phoenix H1 in Zeist. Om 14.45 uur is de afslag.