Logo leiderdorpsweekblad.nl
Michael Schouten in de aanval voor RCL.
Michael Schouten in de aanval voor RCL. (Foto: Johan Kranenburg)

RCL haalt eerste punten binnen

  Sport

Na een zeer povere eerste helft en een wel meeslepende tweede rondgang bleef RCL aan de juiste kant van de score staan tegen DoCoS (2-1). Het betekende de eerste driepunter van het seizoen voor de Leiderdorpers, terwijl de Leidse ploeg juist de eerste nederlaag moesten slikken.

Uiteraard heerste er meer tevredenheid bij de thuisploeg na afloop, maar gezien vooral het niveau van de eerste helft is het nog veel te vroeg voor een juichstemming bij zowel RCL als DoCoS. Daarvoor zal het beter moeten en daar liepen de trainers van beide kanten ook niet voor weg.

Bij RCL moet het vooral weer over voetbal gaan. Veel randzaken domineerden in de voorbije tijd en de kersverse voorzitter Dick van der Bijl wil achter de schermen weer orde scheppen, maar is de terechte mening toegedaan dat vooral de hoofdmacht weer kleur op de wangen moet krijgen. Vorig seizoen verliep uitermate moeizaam en dat wil de club achter zich laten.

Vanwege aanhoudende personele problemen koos Faizel Soekhai voor een tweemansvoorhoede. Uiteraard Thom Wijnalda en daarnaast Charlie Windhorst, die multifunctioneel inzetbaar is. Wel speelde de nieuweling bij zijn laatste club Nootdorp ook in de punt van de aanval. Van het tweetal werd in de eerste helft weinig vernomen. Dat had puur te maken met de aanvoer die veelal uitbleef.

Aan de overkant werd puntspeler Chris van Empel ook nimmer bereikt. De creativiteit was ver te zoeken en het inleveren van de bal werd zo ongeveer tot kunst verheven. Het was om die reden dan ook bijna een wonder dat beide ploegen tot scoren kwamen.

Youri de Boer had eenmaal een puike voorzet in huis en dat was voor Wijnalda voldoende om bekwaam af te ronden. Lang kon RCL niet genieten van die voorsprong, want even later plantte Ronnie de Roode een hoekschop op het hoofd van Rowin Peet, die fraai zwevend in de lucht gedecideerd de 1-1 liet aantekenen.

Gelukkig veranderde er wel het nodige in de tweede helft. Eerst kreeg Roy Elkerbout de kans om de 2-1 af te drukken, maar de van Oegstgeest overgekomen speler werd nogal gehinderd. De middenvelder bleef evenwel op de been, waar het wellicht aan te raden was geweest om het canvas op te zoeken. Een strafschop had dan zomaar zijn deel kunnen zijn. De nummer tien had bij zijn volgende actie meer succes. Een afgemeten voorzet werd door Windhorst keurig achter Joris van Harmelen geplaatst en dat deed de wedstrijd goed.

Michael Schouten was dichtbij de 3-1, maar Van Harmelen kon op knappe wijze redding brengen. Even later had Lars de Ridder een fijne voorzet in huis, maar Andrew Bontje hield goed zicht op de bal. Omdat DoCoS meer en meer ruimte moest weggeven, kon RCL een paar keer uitbreken. De eindpass was echter een keer of drie niet goed. Zo bleef de 3-1 uit en kreeg de Leidse ploeg het in de slotfase ondanks een bombardement op het doel van Bontje niet voor elkaar de gelijkmaker af te drukken.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/Hennie Kanbier

Meer berichten