Punten blijven nog steeds uit voor Velocitas

Sport

De teller staat nog steeds op nul. Het eerste team van Velocitas heeft haar plekje in de Overgangsklasse nog niet helemaal gevonden. Afgelopen zaterdag werd opnieuw naast de punten gegrepen.

Door: Manon Laman

De wedstrijd speelde zich af op Haagse bodem, het terrein van Futura. Door een flitsende start beloofde het een op zijn Haags 'lekkaah' wedstrijdje te worden. Na acht minuten stond er een stand van 0-2 op het bord dankzij doelpunten van Sanne Glasbeek en Joachim Jägel. Helaas was de voorsprong van korte duur. Futura liet nu ook zien te kunnen korfballen. Een afstandsschot, strafworp en onverwachte omdraaibal zorgden voor een achterstand van 3-2. De Leiderdorpse nieuwkomers in de Overgangsklasse vochten terug, met resultaat. Simone Laman bracht de stand met haar rake schot terug op een gelijkspel.

Tot de stand van 4-4 kon Velocitas haar tegenstander nog bijbenen. Hierna was Futura de baas over de wedstrijd. Veel scheelde het niet. Velocitas liep steeds gemiddeld twee doelpunten achter op de Hagenezen. In de laatste seconden voor rust kreeg Velocitas een strafworp mee, die Ivar van Driel er soepeltjes in wierp. Dit bracht de stand op 10-9.

In de tweede helft leek het tij even te keren. Net als de eerste helft, begon Velocitas meteen scherp. Christel Zwanenburg zette de stand op 10-10. Alles lag weer open, dacht Velocitas. Maar Futura was geschrokken en ging meteen in de tegenaanval. Opnieuw kwam Velocitas op achterstand, en nu voorgoed. Ook het kleine verschil van twee doelpunten behouden bleek nu lastig voor de Leiderdorpers. Met nog vijf minuten op de klok was de stand 18-12. Fanatiek als ze zijn, bleven de Velocitianen vechten tot het einde. Dat resulteerde toch nog in twee rake afstandsschoten van onder andere Nick van der Zee, de nieuwe aanwinst van Velocitas. Dit was ook meteen de laatste keer dat de bal door de korf viel in de wedstrijd en daarmee werd de wedstrijd verloren met vier punten verschil. 18-14 was de eindstand.