Logo leiderdorpsweekblad.nl
Karim Kanbier probeert te scoren, Jelle Paulides (links) en Maarten Speerstra kijken toe.
Karim Kanbier probeert te scoren, Jelle Paulides (links) en Maarten Speerstra kijken toe. (Foto: Johan Kranenburg)

BVL start competitie met ruime winst

  Sport

Al enkele seizoenen speelt er geen senioren basketbalteam in de Bloemerd, maar daar komt binnenkort wel verandering in: de MU 22-1 (Men-under-twentytwo) gaat wellicht het paradepaardje van de BVL-senioren worden. In de eerste wedstrijd van dit seizoen, op zaterdag 15 september, werd in de eigen Bloemerdhal Dunkinn uit Roelofarendsveen met 86-44 weggezet.  

BVL MU 22-1 bestaat uit een mengeling van (jeugd)eredivisie spelers, clubspelers en talentvolle jonge spelers. Het team heeft als opdracht om de aansluiting naar de senioren voor BVL gaan maken. Dat startte zaterdag veelbelovend met de streekderby tegen de mannen uit de Veen. Dunkinn was geen onbekende tegenstander voor BV Leiderdorp. De Leiderdorpers wisten dat winst erin zat. Maar ja, de wedstrijd moet eerst nog wel gespeeld worden.

BVL begon nerveus. Slordig spel zorgde voor veel gemiste layups en schoten die soms de ring niet eens haalden. Hierdoor kon Dunkinn in het begin aardig bijblijven. De ervaren krachten Bo, Jeroen en Vincent trokken de wedstrijd meer naar zich toe en BVL kon weglopen van de Veenders. Ook Jelle, dé verenigingsman van BVL, profiteerde van de versnelling en maakte een paar mooie scores. Coach Peter Kanbier ging wat sneller wisselen en hierdoor werd het tempo opgeschroefd. De energiekranen van Burhan en de Kanbier Brothers gingen flink open en Dunkinn kreeg het moeilijk. Youngsters als Stan, Maarten en Tycho pasten zich prima aan en gingen ook mee in het hogere tempo. De rust brak aan met een comfortabele 45-16 voorsprong.

Helaas was de tweede helft rommeliger, individuele acties werden belangrijker dan het teamspel en BVL verloor een beetje grip op het spel. Maar er viel weinig te vrezen: Dunkinn was (nog) niet sterk genoeg om BVL te verslaan en de prima fluitende scheidsrechters eindigden de wedstrijd met een 86 – 44 overwinning voor BV Leiderdorp.

De eerste punten zijn binnen en deze overwinning smaakt zeker naar meer. Als het teamspel maar voorop blijft staan en de slorigheden eruit gedrilld kunnen worden dan gaat dit team zeker hoog eindigen in de competitie.  Alle spelers wisten te scoren, maar er was maar één topscorer: Stan Hagele met 17 punten.  

Meer berichten