Afbeelding

Alecto heren pakken punt bij vuurdoop in Overgangsklasse

Sport

Voor de eerste keer in de geschiedenis van Alecto komt het eerste herenteam van de Leiderdorpse hockeyclub dit seizoen uit in de Overgangsklasse. Het maakte de eerste wedstrijd, zondag op eigen veld tegen Groningen, des te spannender. Alecto had het niet makkelijk maar pakte toch een punt (2-2).

De equipe van Sander Rottier en Maarten Memelink (doorgeschoven naar assistent-coach na het vertrek van Hidde Kuijers) had de nodige wisselingen doorgemaakt op persoonlijk vlak en wist van tevoren niet waar het stond qua niveau. Tegenstander Groningen is een Overgangsklasser met ambitie en met de invoering van de nieuwe Promotieklasse, tussen de oude Overgangsklasse en Hoofdklasse in, is een top vijf plek een doelstelling.

Alecto begon afwachtend en de bezoekers hadden in de beginfase duidelijk de overhand. De geel-bruinen groeide in de wedstrijd en zagen een strafcorner van jongeling Jesse Huisman gestopt worden. De eerste treffer viel uiteindelijk de treffer aan de andere kant, in een eerste helft van weinig kansen.

Na rust beet Alecto meer van zich af en kwamen er binnen vijf minuten na rust maar liefst drie strafcorners achter elkaar. Hier werd niet uit gescoord. Tien minuten voor tijd kwam de beloning voor het harde werken. Thomas Eggen wist een strafbal om te zetten in de eerste goal voor Alecto in de Overgangsklasse.

Vijf minuten later kwam Alecto zelfs op voorsprong toen Jesse Huisman een strafcorner schitterend in de kruising schoot. Lang konden de Leiderdorpers er niet van genieten want luttele minuten later lag de bal aan de andere kant in de goal, toen een strafcorner via-via langs keeper Youri Muller caramboleerde. Uiteindelijk kreeg Jarmo van der Velden nog de ultieme mogelijkheid om in de absolute slotseconden Alecto de overwinning te schenken, maar voor open goal schoot hij op de paal.

Met een punt sloot Alecto dus de eerste wedstrijd af. Volgende week volgt in Were Di een zeer sterke tegenstander. De afslag is om 14.45 uur in Tilburg.