RCL toonde slechts bij vlagen goed spel. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

RCL heeft de eerste punten in de knip

Sport

Tweede klasse C (zaterdag)- De vaste supportersgroep van RCL had zich meer van het eerste optreden voorgesteld.

Het via de nacompetitie van de derde naar de tweede klasse gepromoveerde CVC Reeuwijk was dan misschien voor de Leiderdorpers geen echt inspirerend team, maar dat mag geen excuus zijn voor de prestaties deze middag van de rood-witten. Het was te pover door de bank genomen. Toch werd er ruimschoots gewonnen (4-1). In de eerste helft viel er weinig te genieten. Er werd door de thuisploeg wat ongeïnspireerd en vooral plichtmatig gespeeld. Ondanks dat viel in de 25e minuut het eerste doelpunt. Dit doelpunt kwam min of meer uit de lucht vallen, want tot dan toe was er niet veel gebeurd. Wel waren er wat kleine kansjes voor Wijnalda en Melvin van Gent te noteren geweest. Pas omstreeks de 34ste minuut konden de bezoekers wat terug doen, maar het schot van Onne Sijbrandij was te simpel voor keeper Andrew Bontje. Op slag van rust mocht RCL de vijfde hoekschop nemen. Via via belandde de bal bij een andere nieuwkomer, Sander Blijleven. De van Koudekerk overgekomen boomlange verdediger deed datgene dat hij bij zijn vorige club ook al menigmaal succesvol deed, namelijk meekomen bij hoekschoppen. Ook deze keer leverde dat succes op want hij bracht de ruststand op 2-0 en maakte daarmee zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club. Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Ook het spelniveau bleef ongewijzigd. Toch viel al na vijf minuten het derde Leiderdorpse doelpunt. Met een kopbal uit een corner bracht RCL-aanvoerder Wijnalda de stand op 3-0 en maakte daarmee zijn tweede doelpunt in deze seizoensouverture. Trainer Henk Buyn wisselde hierna Van Gent in voor Nick van Bemmel.en met deze wissel kwam er toch wat meer 'gif' in het team. Dat verhinderde de tegenstander niet om wat dichterbij te komen. Bij een poging van Blijleven om in het strafschopgebied voor zijn aanvallende tegenstander te kruipen kwam deze ten val. Tot verbijstering van velen vond scheidsrechter Turk hier een strafschop op zijn plaats en geel voor Blijleven was een andere straf. Het presentje werd door Aksel Koopman gretig uitgepakt en was het plots 3-1. Hierna brak een gele periode voor de gastheren aan. Schouten kreeg geel voor het vastpakken van zijn tegenstander en Tommy Sinteur voor het maken van een schwalbe in het strafschopgebied. Hierna volgden nog twee vermeldenswaardige acties. Van Bemmel werd in het strafschopgebied onderuit gehaald, maar arbiter Turk wuifde dit in tegenstelling tot die eerdere min of meer vergelijkbare situatie met Blijleven weg. Tenslotte mocht invaller Youri de Boer de stand op 4-1 brengen toen hij de wat ver voor zijn doel staande Reeuwijk-goalie wist te verschalken. Volgende week wacht DoCoS in Leiden.