Logo leiderdorpsweekblad.nl
Sport

Basisscholen korfballen bij Velocitas

  Sport
 De bal door die korf krijgen bleek soms toch lastiger gezegd dan gedaan.
De bal door die korf krijgen bleek soms toch lastiger gezegd dan gedaan. (Foto: Frans van Herwijnen)

Het was afgelopen woensdag gezellig druk op de korfbalvelden van Velocitas. Bijna alle basisscholen uit Leiderdorp kwamen op bezoek om mee te doen met het jaarlijkse schoolkorfbal toernooi van de Leiderdorpse vereniging. Uiteindelijk gingen de Koningin Juliana School en de Kastanjelaan School er met de prijzen vandoor.

Verdeeld over drie leeftijdscategorieën gingen 32 teams van de meer dan 10 basisscholen de strijd met elkaar aan. De bal door die korf krijgen bleek soms toch makkelijker gezegd dan gedaan. Toch kregen de kinderen na de eerste minuten al snel de smaak te pakken. Onder toeziend oog van ouders en andere geïnteresseerden werden er veel mooie doelpunten gemaakt. De Konigin Juliana School deed dit uiteindelijk met twee teams het best, de Kastanjelaan School ging er in één poule met de hoofdprijs vandoor.

Velocitas had naast het schoolkorfbal toernooi ter kennismaking ook een training voor de allerkleinsten op het programma staan. Als er geïnteresseerden zijn na afgelopen woensdag dan heeft Velocitas op 13 mei van tien tot elf in de ochtend een kennismakingstraining voor nieuwe leden.

Meer berichten