V.l.n.r. kampioen Amy Brussee, Aad van Mil, John Tijssen en Peter van der Heijden.
V.l.n.r. kampioen Amy Brussee, Aad van Mil, John Tijssen en Peter van der Heijden. Foto: PR

Amy Brussee kampioen Rijnegom

Sport Sport

Amy Brussee heeft dit seizoen het 0nderlingenkampioenschap van de Zoeterwoudse biljartvereniging Rijnegom gewonnen.

Woensdagavond 19 april vond in het speellokaal in De Eendekooij in Zoeterwoude-Rijndijk de finale van het kampioenschap plaats. Hiervoor hadden zich vier poulewinnaars weten te plaatsen: Peter van der Heijden, John Tijssen, Aad van Mil en Amy Brussee.

De openingsronde bracht Peter van der Heijden tegenover Aad van Mil. Na een voortvarende start van Van der Heijden ging het tot de 11e beurt gelijk op. De hierna haperende productie bij Van der Heijden gaf Van Mil zichtbaar vleugels, wat leidde tot partijwinst in een sterk gespeelde wedstrijd.

De andere tafel liet een boeiend treffen zien tussen John Tijssen en Amy Brussee. Het steeds over en weer langszij komen bracht hoogspanning tot de slotfase waarin Brussee nipt de zege pakte.

Tijdens de tweede ronde deed Peter van der Heijden de opgelopen achterstand op Amy Brussee volledig teniet. Toch was het Brussee, die de beslissende laatste caramboles wist te maken.

Deze finalefase gaf de meelevende omstanders een door zowel John Tijssen als Aad van Mil ijzersterk gespeelde wedstrijd te zien met slechts één 'misser' in de totale partij. Ook nu was de ultieme fase in het voordeel van Van Mil.

In de slotronde was het aan Peter van der Heijden en John Tijssen om tot een goede afsluiting te komen. Ook in deze confrontatie waren het - met het einde in zicht - de ontbrekende slotcaramboles die Van der Heijden de zege onthielden.

Dan de ontknoping, waarin Amy Brussee en Aad van Mil het 0nderlingenkampioenschap als inzet wisten. Het werd een krachtmeting, die de aanwezigen tot meelevende reacties wist te brengen. Al vrij snel kwam Amy Brussee tot een serie van twaalf, waarmee hij zich straatlengten voorsprong bezorgde. Terwijl Brussee nog slechts één carambole voor de zege restte, greep Van Mil met nog vijf caramboles te gaan die laatste strohalm. Hierna werd het adembenemend spannend met een Brussee die maar liefst zeven missers op rij produceerde! Ook van Mil had deze periode hard nodig om die ene slotcarambole te maken. Wetend dat Van Mil geen nabeurt zou hebben haalde Brussee de eindstreep en slotoverwinning.

De eindstand: 1 Amy Brussee (6 punten); 2 Aad van Mil (4 punten); 3 John Tijssen (2 punten); 4 Peter van der Heijden (0 punten).

Uit de krant