Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Johan Kranenburg

Davy Klaassen extra trekpleister bij Singelloop

  Sport

Zo'n zesduizend hardlopers staan vrijdag 14 april te trappelen op de Leidse singels. Dat is de verwachting van de organisatie van de 42ste Leidsch Dagblad Singelloop, die Ajax-aanvoerder Davy Klaassen strikte om het startschot te lossen. Dat gebeurt om 19.30 uur op de Langegracht ter hoogte van de Zandstraat. De opbrengst van de gezinsloop gaat naar liefst acht goede doelen.

Door een speling van het lot valt de Singelloop dit jaar op Goede Vrijdag. Dat kan het aantal deelnemers drukken, vooral omdat sommige mensen van de dagen rond Pasen een lang weekend maken. Maar uit de voorverkoop valt niet op te maken dat de animo voor de Singelloop kleiner is dan ander jaren. Bij de voorverkoopadressen in Leiden en omgeving zijn in totaal al duizenden nummers van de hand gegaan. Traditiegetrouw nemen grote gezelschappen zoals scholen en bedrijven soms honderden startnummers tegelijk af van Karin Wesseling, merkmarketeer van het Leidsch Dagblad dat samen met de Leidse Politie Sportvereniging de organisatie op zich neemt. Wesseling: ,,En dan te bedenken dat de meeste deelnemers doorgaans pas in de laatste week voor een startnummer komen.''

Vermoedelijk fungeert starter Davy Klaassen ook nog als een extra klantentrekker. De 24-jarige voetballer beleeft in sportief opzicht drukke tijden en heeft vrijdag net de eerste Europa League-wedstrijd tegen Schalke '04 achter de rug. Dat de Ajacied desondanks een avondje in Leiden wil doorbrengen, komt vooral door het goede doel dat hij promoot: de stichting Elk Kind Een Bal. Een deel van de opbrengst van de Singelloop is hiervoor bestemd. Daarnaast maken deelnemers en sponsors de inwilliging van wensen van zeven andere goede doelen mogelijk: Oogvereniging Leiden e.o., Topaz Zuydtwijck, EHBO Vereniging Oegstgeest, Stichting Jeugd en Welzijn Leiden, Scouting Shawano's Lisse, Topaz Katwijk en Singelpark, dat tevens het thema van deze Singelloop is.

In sportief opzicht gaat het vrijdagavond vooral om de eer, want afgezien van een bos bloemen looft de organisatie geen prijzen aan hardlopers uit. Oud-winnaar Flores Weverling (startnummer 1) van Leiden Atletiek is op papier de grootste kanshebber om na 7 kilometer als eerste te finishen op de Langegracht. Bij de vrouwen heeft Liselotte van den Berg de nodige ervaring met het winnen van stratenlopen.

De voorverkoop van startnummers loopt tot donderdagmiddag in diverse sportzaken in Leiden en omgeving. Op vrijdag 14 april zijn startnummers à 4 euro tussen 10 en 16 uur te koop bij de Leidse politie (Langegracht 11). Na 16 uur kunnen late beslissers voor 5 euro een startnummer kopen op het start- en finishterrein.

Meer berichten