Afbeelding
Foto: Johan Kranenburg

Gebroeders De Nobel-Asopos Hardloopwedstrijd

Sport

In het kader van het elfde lustrum van Asopos de Vliet vond zaterdag 8 april een hardloopwedstrijd plaats . De wedstrijd was toegankelijk voor een ieder , studenten en buurtbewoners .

Door Joost van der Woude

In 1962, 55 jaar geleden, werd de herenroeivereniging Asopos opgericht door enkele oudleden van de herenroeivereniging Njord. In 1974 fuseerden Asopos en de Vliet, de oudste damesroeivereniging van Nederland (1905). Zo ontstond de Algemene Leidse Studenten Roeivereniging Asopos de Vliet. Op het ogenblik zijn naast universitaire studenten ook HBO-studenten welkom van 17 tot 30 jaar, aldus Tom van Rens, praeses van Asopos de Vliet. De vereniging heeft meer dan 600 leden, van recreatieve sporters tot roeiers die de wereldtop gaan bereiken of al hebben bereikt, zoals Boudewijn Roell uit de 8+, die in 2016 in Rio de bronzen plak won en Ward van Zeijl, die onlangs uitgezonden is naar de Olympische Spelen voor Studenten, vertelt Fleur Kleiburg,vice-praeses van de vereniging .

Paashaas
De hardloopwedstrijd van zaterdag werd gewonnen door Jeroen Bussman, 35 jaar en onderzoeker bij de Leidse Universiteit, in een tijd van 16:56. Bij de dames won Jacoline Hoogenboom, lid van Asopos de Vliet, in een tijd van 24:25. Bij de estafette heeft een herenteam van Proteus-Eretes, een roeivereniging uit Delft, gewonnen . Bij de gemixte teams heeft hardloopvereniging Currimus de snelste tijd neergezet. Een groep van de Gebr. Nobel , die deze wedstrijd sponsorde, deed ook mee. Alle deelnemers van deze hardloopwedstrijd kregen als aandenken een bidon mee. De echte prijzen bestonden uit een zonneklep met het logo van het lustrum en een chocolade paashaas,aldus commissielid Evenementen Kim Snell . Naast deze wedstrijd kunnen we in mei nog de Westelijke Regatta in samenwerking met Skadi en Pelargos verwachten. Ook zijn er nog de Asopos Najaarswedstrijden en last but not least de Asopos Driekamp, die wordt verroeid naast het verenigingsgebouw van Asopos de Vliet in Leiderdorp.

Uit de krant